"KORRUPCIÓ" címkével ellátott hírek
A Jobbik a Simon-ügy fejleményei miatt úgy látja: "a brókerbotrányba belesüppedt Fidesz lemondott a korrupt szocialista politikusok elszámoltatásáról, kéz kezet mos".
Őrizetbe vette a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) Ráduly Róbertet, Csíkszereda polgármesterét és Szőke Domokost, a város egyik alpolgármesterét - közölte csütörtökön az Agerpres hírügynökség.
A Fidesz-frakció szerint a baloldal saját magán kezdhetné a korrupcióellenes harcot.
Április 19-én, vasárnap Juhász Péter (Együtt) szervezésében Országos tüntetés a korrupciókormánya ellen címmel tartanak demonstrációt a fővárosban. A rendezvényhez több mint száz település csatlakozik, köztük Békéscsaba is – jelentette be szerdán Árgyelán György, a Demokratikus Koalíció (DK) választókerületének elnöke, a megyeszékhelyi NAV Kinizsi utcai székháza előtt megtartott sajtótájékoztatón.
Gyorsított eljárásban két év, öt évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta nem jogerősen a Szegedi Járásbíróság azt a földhivatali ügyintézőt, aki 50 ezer forint ellenében jogosulatlanul adott ki adatokat az ingatlan-nyilvántartásból – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.
Vida Ildikó "a magyar nemzeti érdekkel ellentétes korrupciós botrány miatt" távozzon az adóhatóság éléről, az amerikai kitiltási ügyben pedig induljon valódi vizsgálat - szólított fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal épülete előtt tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke.
Rekordszámú magas rangú politikus - 9 törvényhozó és 12 volt vagy jelenlegi kormánytag - ellen indított eljárást 2014-ben a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) - közölte Laura Codruta Kovesi, a DNA főügyésze kedden a legfőbb ügyészség részlegeként működő szervezet évértékelő értekezletén.
Őrizetbe vették szerdán Romániában a korrupcióellenes ügyészek Cristian David volt belügyminisztert, akit azzal gyanúsítanak, hogy félmillió euró (158 millió forint) kenőpénzt kapott.
Az izraeli rendőrség gőzerővel folytatja a Jiszráél Béténu (Izrael a hazánk) jobbolali párthoz köthető korrupciós ügyben a nyomozást, amelynek lépéseit az izraeli média folyamatosan ismerteti.
A korrupció felszámolásának szükségességét hangsúlyozta első karácsonyi tévébeszédében a néhány hónapja trónra lépett VI. Fülöp spanyol király, akinek nővére ellen nemrég emeltek vádat egy adócsalási ügyben.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft