"KORTÁRS" címkével ellátott hírek
Az amerikai Forbes magazin adatbázisát feltúrva könnyen kideríthető, hogy egy adott év szülöttei közül kik gyűjtötték a legnagyobb vagyont a világon. Ha Ön például 25 éves, megnézheti, hogy kortársai közül ki a leggazdagabb. Ha hatvan, akkor is. Kíváncsiknak, irigykedőknek…
Időszaki kortárs kiállításokat rendeznek a jövőben a szarvasi Tessedik Sámuel Múzeumban, az első tárlat pénteken nyílik meg – tájékoztatta hétfőn az MTI-t Gáspár Balázs szervező.
Tizenkét klasszikus és ugyanennyi kortárs mese szerepel a Csimota Könyvkiadó Egyszervolt... című meseantológiájában, amely a Könyvmecénás program első köteteként jelent meg.
Magyar színházi és táncelőadásokat, filmet és kiállítást láthat a német közönség a Leaving is not an option?/Menni vagy maradni? című egyhetes magyar kortárs művészeti fesztiválon március 9. és 16. között a berlini Hebbel am Uferben (HAU).
Kristóf Krisztián Roadmovie című videóinstallációja nyerte el a Nagydíjat a Jeune Création Européenne (Fiatal Európai Alkotás) elnevezésű utazó biennálé szerda esti megnyitóján a franciaországi Montrouge-ban.
A Kortárs magyar írók sorozat következő vendége Kemény István író volt hétfőn este a Jókai Szalonban Békéscsabán. Az eredeti hangú és kísérletező kedvű, számtalan díjjal elismert alkotóval, akit a közéleti költészet megújítójaként is számon tartanak, dr. Elek Tibor irodalomtörténész beszélgetett.
A kortárs művészetre összpontosít, ugyanakkor széles spektrumot lefedő eseményekből áll össze a Kassa Európa Kulturális Fővárosa 2013 rendezvénysorozat kínálata - mondta Vladimír Beskid, a programsorozat művészeti igazgatója csütörtökön Pozsonyban.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft