"KÓRUS" címkével ellátott hírek
December 20-án este, a Karácsonyi Kórusok Hangversenyén, helyi kórusok énekétől és hangszeres szólistáktól zengett a zsúfolásig megtelt békési református templom.
A hétvégén az adventi koszorúkon fellobbanó első gyertya lángja már azt jelzi, hogy belépünk advent időszakába, és ezzel kezdetét veszi az a négy hetes, izgatott várakozás, melynek során felkészülhetünk legszebb ünnepünk eljövetelére.
Harmincegy együttes indul az idei Kodály Zoltán Magyar Kórusversenyen, amelyet immáron hetedik alkalommal rendeznek meg november 20. és 22. között a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban - közölte a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) az MTI-vel.
A Bartók Béla XXVI. Nemzetközi Kórusverseny és az Emberi Erőforrások Minisztériumának 2000 eurós Nagydíját a Szebellédi Valéria Liszt-díjas karnagy vezette budapesti Magnificat Ifjúsági Kórus nyerte - közölte a vasárnapi nagydíjas verseny eredményét a fesztivál sajtófőnöke.
A kórustagok teljes összhangban énekelnek, eközben a pulzusszámuk is egymáshoz igazodik - mutatta ki egy tanulmány.
A 130 éve született zeneszerző alkotásai és a magyar nyertes darabok hangzanak el az In Memoriam Kodály Zoltán elnevezésű nemzetközi zeneszerzőverseny díjátadó hangversenyén csütörtök este a Művészetek Palotájában.
Hiába fürkészték az eget a békési megyeszékhelyiek hétfő este, mert az angyalok nem az égen, hanem a Jókai Színház színpadán szárnyaltak. Este hétkor Békéscsabán nyitott szívekre találtak a gondolatok, amiket a fellépők szavakkal, hangokkal, gesztusokkal és mosolyokkal közvetítettek.