"KOSZORÚZÁS" címkével ellátott hírek
Október 23-i ünnepség Mezőkovácsházán.
Az aradi vértanúk tiszteletére koszorúztak Aradon.
Az 1848/49-es forradalom és szabadság harc emlékére rendezett, március 15-i ünnepségnek az endrődi Szent Imre Katolikus Templom adott helyet.
Néma főhajtással és koszorúzással tisztelegtek szerda reggel, a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapján Budapesten, a Gulág áldozatainak emlékkövénél.
1956-os forradalom és szabadságharc mártírhalált halt hőseire emlékeztek kedden Békéscsabán az előtt a békéscsabai, Kazinczy utcai épület előtt, amelyben laktanya működött, és amelynek falai között 1957 februárjában kivégezték Mány Erzsébetet és Farkas Mihályt. Emléküket tábla őrzi a ház falán.
Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata megemlékezésre hívta a városlakókat a Hősök és Mártírok Emléknapja alkalmából a II. Világháborús Emlékműhöz. A napfényes délelőttön sokan fogadták el a meghívást és vettek részt az ünnepségen.
Az 1849. október 6-i eseményekre emlékeztek ma szerte az országban. Békéscsabán a Kisligeti kopjafáknál gyűltek össze diákok és felnőttek, idősek és fiatalok, hogy felidézzék az akkori történteket. Idén a Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium tanulói segítettek a visszaemlékezésben.
A Református Templomba igyekeztek pénteken reggel az okányiak és mindazok, akik szerettek volna megemlékezni az aradi vértanúkról, az I. világháború kitörésének centenáriumáról és a II. világháborús hősökről. Az ünnepségen állampolgársági eskü is elhangzott, méghozzá Nyeste Andrástól.
Nagy Imrére és társaira emlékeztek hétfő délelőtt Békéscsabán. A mártír miniszterelnökről elnevezett téren, az őt ábrázoló szobor előtt gyűlt össze az ünneplő tömeg, ahol a megjelentek elhelyezhették a megemlékezés virágait is.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft