"KOVÁCS BÉLA" címkével ellátott hírek
Tagadta bűnösségét Kovács Béla, az Európai Unió (EU) intézményei elleni kémkedéssel vádolt egykori jobbikos politikus, az Európai Parlament (EP) független képviselője többórás meghallgatásán, csütörtökön a Budapest Környéki Törvényszéken.
Vádat emelt az ügyészség Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselője ellen állam elleni és költségvetést károsító, továbbá közbizalom elleni bűncselekmény miatt – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán.
Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselője szerint a Pesti Srácok honlapon "hazugságoktól és súlyos rágalmaktól hemzsegő cikk" jelent meg róla, emiatt megteszi "a szükséges jogi lépéseket".
Az Európai Unió intézményei elleni kémkedés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki Kovács Béla (Jobbik) európai parlamenti képviselőt pénteken a Központi Nyomozó Főügyészség - közölte Keresztes Imre főügyész az MTI-vel.
A Fidesz-frakció szerint a Jobbik Európa legnagyobb politikai korrupciós botrányáról tehetne végre vallomást, azt követően, hogy az ellenzéki párt európai parlamenti képviselője, Kovács Béla példátlanul súlyos bűncselekmény gyanújába keveredett.
A hírportál több hónapos kutatómunka után összeállított tényfeltáró cikkében többek között az olvasható: Kovács Béla felesége a KGB futára volt, és a magyar mellett jelenleg is van egy japán, illetve volt egy osztrák férje. Kovács Béla az írást "mocskos titkosszolgálati lejárató akciónak" minősítette.
Sem szándéka, sem oka nincs a Jobbiknak arra, hogy változtasson európai parlamenti (EP-) választási listáján; Kovács Béla mandátumot szerzett, amivel ő maga rendelkezik - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn reggel.
Hétfő délután a parlamentben sérelmezte Rogán Antal, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség képviselő-frakciójának vezetője, hogy a szocialisták részéről senki sem emelkedett szólásra a kommunizmus áldozatainak emléknapján az Országgyűlésben.
Az Országgyűlés 2000. június 13-án fogadta el azt a határozatot, amely értelmében minden év február 25-én emlékezünk a kommunista diktatúrák áldozataira. Békéscsaba is ünnepséget tartott a Szabadság téren lévő emlékműnél, ahol az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium igazgatója és diákjai elevenítették fel a hajdani történéseket.