"KOVÁCS MÁRIA" címkével ellátott hírek
Kovács Mária nyolc esztendővel ezelőtt, 27 évesen került Ecsegfalva polgármesteri székébe. Békés megye legfiatalabb településvezetőjéről hamar kiderült, hogy erőskezű asszony, példás fegyelmet követelt önmagától és másoktól is. Azóta is ilyen szigorúsággal irányítja a községet, mert hitvallása szerint csak a kemény, kitartó munka vezet eredményre.
Igaz, hogy csak három súlycsoportban – 51, 60 és 75 kg –, de a női ökölvívás is megmutathatja magát a londoni olimpián. Hogy kik lehetnek a premier főszereplői, arról a májusban rendezendő kínai világbajnokság hivatott elsősorban dönteni. A magyarok közül a világbajnoki 5. az EU-bajnokságon ezüst-, és bronzérmes Ancsin Katalin (51 kg) és a kétszeres világ-, és háromszoros Európa-bajnok Kovács Mária (75 kg) válhat aktív részesévé az ötkarikás debütálásnak. Ehhez „csak” annyit kell tenniük, hogy Kínában bekerülnek súlycsoportjukban a legjobb négy európai ökölvívó közé.
A 11. bajnoki aranyérmét szerezte meg vasárnap Kovács Mária a Hódmezővásárhelyen rendezett női ökölvívó országos bajnokságon. A világ- és Európa-bajnok sportoló az olimpia műsorán is szereplő 75 kg-ban győzött, miután a fináléban egyértelmű győzelmet aratott az idei Eb-n 81 kg-ban bronzérmes Nagy Tímea ellen.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft