"KÖZBIZTONSÁG" címkével ellátott hírek
Orosházán mérték össze tudásukat a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa Békés megyei döntőjének résztvevői. A 24 diák csapatban és egyéniben is versenyzett, a legjobbak pedig az országos döntőben is képviselik majd a megyét.
A Szófiában időző miniszterelnök egyeztetett bolgár kolllégájával, majd azt mondta, a népvándorlás most már elsősorban közbiztonsági kérdés, és leginkább "a gyengébbek, a nők és a magukat megvédeni képtelenek" vannak veszélynek kitéve. Arról is beszélt, hogy Bulgáriával szemben kettős mércét alkalmaznak Európában, ami nem fair.
A polgárőrség nélkül nincs közbiztonság Magyarországon, ezért a munkájuk nélkülözhetetlen - jelentette ki Tasnádi László, a Belügyminisztérium (BM) rendészeti államtitkára pénteken az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) évzáró elnökségi ülésén a fővárosban.
Szombattól újabb 150 településre terjeszti ki közbiztonsági mintaprogramját a polgárőrség. A szervezet így már összesen 250 városban, községben, illetve fővárosi kerületben lesz jelen a közterületeken az átlagosnál nagyobb létszámban. A Belügyminisztérium szerint a program sikeres, és javítja az ott élők biztonságérzetét.
Erősítik a közbiztonságot Kínában azt követően, hogy az elmúlt hetekben több, halálos áldozatokkal járó erőszakos támadás is történt az országban.
A közbiztonság romlása, a bűncselekmények megállítása miatt demonstráltak mintegy kétszázan a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ormosbányán szombaton, a megmozdulást az önkormányzat is támogatta.
Jelentősen javult a közbiztonság az egész országban, és Nógrádban ugyan emelkedett a bűncselekmények száma, de a rendőri munka eredményességének köszönhetően itt is nőtt a közbiztonság közölte a belügyminiszter csütörtök este Salgótarjánban.
A közbiztonság fokozására, a terrorizmus megelőzésére fordítható költségvetés megduplázását tervezi az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur autonóm terület törvényhozása most folyó ülésén, miközben Pekingben pénteken bejelentettek egy a terroristák vagyonának zárolásáról szóló pénzügyi rendelkezést.
A külterületi biztonság éve lesz 2014, a polgárőr egyesületek szolgálati idejük 40-50 százalékát ezeken a területeken töltik - jelentette be Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke kedden a szervezet tudományos kerekasztal beszélgetésén a Belügyminisztériumban.
Háromszázmillió forinttal egészítette ki a kormányzat a polgárőr szövetség idei 700 millió forintos támogatását - jelentette be a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az Országos Polgárőr Szövetség október 23-i ünnepségén pénteken Budapesten.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft