"KÖZÉP-EURÓPA" címkével ellátott hírek
Egy Közép-Európába tartó teherautó üzemanyagtartályában 160 kilogramm marihuánát találtak a calafati határátkelőnél közösen szolgálatot teljesítő bolgár és román határőrök.
Közép-Európa a reneszánszát éli, folyamatosan és dinamikusan fejlődik és erősödik - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Krakkóban.
Több európai ország, köztük Magyarország is lobbizik azért, hogy az Egyesült Államokban liberalizálják a folyékony földgáz (LNG) exportját, hogy érzékelhető mennyiségű amerikai LNG érkezhessen az európai piacra - mondta el a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium energiabiztonságért felelős utazó nagykövete csütörtökön Budapesten.
A jövő héten alig lesz makrogazdasági adat a közép-európai országokban, ami segítene eligazítani a befektetőket abban, hogy merre tart a térség országainak a gazdasága.
Közép-Európa nemzeteinek együtt kell működniük a boldogulásukhoz - többek között erről beszélt Navracsics Tibor Lenti várossá nyilvánításának 35. évfordulója alkalmából szombaton.
Közép- és Dél-Európa háztartásainak jelentős hányada rosszabb pénzügyi helyzetben van, mint két vagy három éve volt, és ötévnyi recessziót, megszorítást és növekvő munkanélküliséget követően nem képesek időben kifizetni a számláikat - közölte az Intrum Justitia követeléskezelő, a saját fogyasztói fizetési jelentése alapján.