"KÖZÉPISKOLA" címkével ellátott hírek
Egyéves amerikai ösztöndíjra pályázhatnak magyar középiskolás diákok, a programot az Egyesült Államok kormánya finanszírozza - tájékoztatta a budapesti amerikai nagykövetség kedden az MTI-t.
Előzetes letartóztatásban van a pénteki, texasi iskolai lövöldözés gyanúsítottja, aki a tettére egyelőre nem adott magyarázatot - közölték a hatóságok.
A legfrissebb jelentések szerint tíz halálos áldozata van a texasi Santa Fé városka középiskolájában helyi idő szerint pénteken reggel elkövetett lövöldözésnek, és többen megsebesültek. Két diákot letartóztattak, egyikük a gyanúsított.
Újabb lövöldözés volt pénteken egy amerikai középiskolában, ezúttal a texasi Houstontól délre fekvő Santa Fé városkában. Egyelőre nem tudni, hogy vannak-e áldozatok vagy sebesültek.
A Békési Városvédő és Szépítő Egyesület - a döntően kálvinista Békés egyik legrégebben alapított civil szervezete - sikeresen pályázta meg a Reformáció Emlékbizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Reformáció 500 pályázatot. A reformáció 2017-ben esedékes 500 éves jubileuma kapcsán a bizottság olyan megemlékezések, rendezvények, ismeretterjesztő programok megvalósulását ösztönzi és támogatja, amelyek a reformáció örökségét kifejező értékőrző, értékmentő, értékteremtő munkák megvalósításához kívánnak hozzájárulni.
A tervek szerint nyárra elkészíti az új középiskolás történelmi atlaszt a Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi Intézete - jelentette ki az intézet kutatója az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.
Több középiskolai hely van - különösen a négyosztályos iskolákban -, mint ahány jelentkező - emelte ki az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója.
A középiskolai felvételiken a nyolcadik osztályosok átlagos eredménye sokkal rosszabb, mint tavaly volt.
Az idén országszerte 626 középiskolai feladatellátási helyen lehet letenni a központi középiskolai írásbeli vizsgát - derül ki az Oktatási Hivatal közleményéből.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft