"KÖZÉTKEZTETÉS" címkével ellátott hírek
Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete meghirdette a Magyarország étele 2019 élőmunkás melegkonyhai szakácsversenyt, valamint az Okés Országos Közétkeztetési szakács-megmérettetést.
A kormány évek óta számos feltételt biztosít a minőségi közétkeztetés biztosításához, az ehhez szükséges rendeletek megalkotásán túl pénzügyi forrásokkal is segíti az érintetteket - mondta az Emmi parlamenti államtitkárságának stratégiai helyettes államtitkára egy szakmai konferencián csütörtökön Budapesten.
Életszerűbb lett a közétkeztetési rendelet új változata - mondta a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének főtitkára.
Március 1-jétől új gazdája van a medgyesegyházi közétkeztetésnek. Ugyanis az önkormányzat által korábban kiírt közbeszerzési eljárást a Junior Vendéglátó Zrt. nyerte meg. A fővárosi telephelyű, de az ország számos településen szolgáltató cég vezetőjével, Boros Attilával telefonon beszélgettünk.
Elméleti és gyakorlati kurzusokat tart élelmezésvezetőknek és dietetikusoknak az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) szerdán Budapesten, az eseményen a szeptembertől hatályos rendeletet előkészítő szakemberek és a közétkeztető cégek képviselői is részt vesznek.
Takarítatlan, rozsdás berendezések, lejárt szavatosságú ételek a konyhán - több mint két mázsa romlott terméket foglalt le a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatósága az egyik Pest megyei közétkeztető cégnél.
Almafelvásárlásba kezd az állam. Az gyümölcs nagy része a közétkeztetésbe kerül majd, például iskolákba vagy kórházakba. A termelők főleg az orosz embargó és az idei rekordtermés miatt kerültek nehéz helyzetbe.
Szeptember helyett jövő év január 1-jén lép hatályba a közétkeztetésről szóló rendelet, amely szabályozza az iskolai menzákon, kórházakban adandó ételek elkészítését, tápanyagtartalmát, és mérföldkő a sófogyasztás csökkentésében - jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Több tekintetben is javult az iskolai közétkeztetés minősége az elmúlt években – ezt állapította meg az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet most elkészült elemzése. Megjelentek a teljes kiőrlésű pékáruk, új nyersanyagokat is használnak a főzés során és többször kerül friss zöldség, gyümölcs az asztalra. Ezzel együtt azonban az ételek sótartalma még mindig jelentősen meghaladja az ajánlott értéket, tejből és tejtermékből pedig a szükségesnél kevesebbet kapnak a gyerekek.
Több szempontból javult az iskolai közétkeztetés minősége az elmúlt években - állapította meg az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet legfrissebb elemzésében. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) közleménye szerint az OÉTI az Országos Tisztifőorvosi Hivatallal és a kormányhivatalok népegészségügyi szakigazgatási szerveivel közösen tavaly átfogó vizsgálat keretében mérte fel a magyarországi iskolai közétkeztetés helyzetét.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft