"KÖZFOGLALKOZTATÁSI MINTAPROGRAM" címkével ellátott hírek
Növényt termesztenek, homoktövis italt állítanak elő, seprűt kötnek és sok ezernyi virággal teszik szebbé Gyomaendrődöt a járási startmunka mintaprogramjaiban dolgozó közfoglalkoztatottak.
Három esztendeje a telepítette a sarkadi önkormányzat a Startmunka Mintaprogram mezőgazdasági programjának keretében azt az 1,5 hektáros, saját tulajdonú gyümölcsöskertet, ahová 700 db gyümölcsfát ültettek. A fák termőre fordulását követően a fő cél a helyi Közétkeztetési Intézményen keresztül a bölcsőde, az óvodák, és az iskolák, valamint az időseket gondozó szociális intézmények számára biztosítani a friss gyümölcsöt. Továbbá tervbe van azok további felhasználása is, szintén a közmunkaprogram keretében, mivel a gyümölcsöt lehet aszalni, abból lehetne befőttet, kompótot készíteni, esetleg pálinkát főzni, a felesleget pedig az önkormányzati boltban értékesíteni.
2017. szeptember 22-23. között tartották Budapesten, a Vajdahunyad várában a III. Országos Közfoglalkoztatási Kiállítást , amelyen Békés megyéből egyedüliként, a gyomaendrődi közfoglalkoztatási program is bemutatkozhatott.
Erdős Norbert a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja elmondta, hogy a közfoglalkoztatási mintaprogram, azon belül is a határnyiladékok tisztítása elkezdődhet, hiszen 27 millió 905 ezer forintról megállapodás született a Belügyminisztériummal. A tevékenység nemzetközi szerződések alapján meghatározott feladatokat jelent a határjelek kihelyezésével, állapotuk ellenőrzésével és szükség esetén megújításával kapcsolatban.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft