"KÖZIGAZGATÁS" címkével ellátott hírek
Békéscsabán a közigazgatás legfontosabb intézményei semmit sem változtak az elmúlt évtizedek alatt. Szent István téren van az önkormányzat épülete (korábban tanácsháza), a Szabadság téren van a Békéscsabai Járási Hivatal, a békéscsabai kormányablak (korábban pártház), a József Attila utca-Derkovits sor sarkán van a Békés Megyei Kormányhivatal (korábban megyei tanács).
Tovább egységesítik a közigazgatás informatikai rendszereit - jelentette be a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. igazgatója szerdán Budapesten, a Központosított kormányzati informatikai rendszer bővítése (KKIR3) projekt sajtótájékoztatóján.
Fehér László aljegyző urat Dr. Pintér Sándor belügyminiszter 2016. március 15. napján a Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatával tüntette ki.
A Békés Megyei Kormányhivatal 2015-ös éve igen mozgalmas volt – összegzett kérdésünkre Gajda Róbert. A kormánymegbízott hozzátette, sok olyan eredmény született, ami nem csupán a hivatalban dolgozók számára volt fontos, hanem Békés megye teljes társadalmának, közösségének is sokat jelentett.
A Miniszterelnökség pályázatot hirdet közigazgatási ösztöndíjra fogyatékkal élő felsőoktatási hallgatók számára - minderről az MTI adott hírt.
Az Európai Bizottság elfogadta a magyar Közigazgatás- és közszolgáltatás-fejlesztési operatív programot, amelynek keretében Magyarország több mint 935 millió eurót tud mozgósítani a hatóságok által nyújtott szolgáltatások továbbfejlesztésére - írja a Napi Gazdaság.
Dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke 2014. évi július hó 1. napjától 2020. évi január hó 9. napjáig terjedő időtartamra Rózsáné dr. Markó Zsuzsanna törvényszéki tanácselnököt nevezte ki a Szegedi Törvényszék elnökhelyettesévé.
A felénél tart a közigazgatás átalakítása, a cél az, hogy a jelenlegi mintegy 260 helyett több mint 2500 ügyet lehessen majd a kormányablakokban intézni a jövőben - mondta Szabó Erika területi közigazgatásért felelős államtitkár hétfőn Kecskeméten, az új típusú kormányablak átadásán.
A rendszerváltás után a hetedik országgyűlési választási kampányára készül az ország. Az eredeti választási törvény gyökeresen megváltozott. Alapvető különbségek lesznek az idei és az elmúlt hat választás között. A teljesség igénye nélkül néhány konkrét különbség: a parlament a felére fog zsugorodni, 386 helyett 199 képviselő lesz, a választókerületek száma 176-ról 106-ra csökken, egy képviselő ezután nem 55 000, hanem 94 000 ember megbízásából jut majd mandátumhoz.
A közigazgatási reform központi kérdésévé tette az ügyfelek minél jobb kiszolgálását, azaz az állam szolgáltató funkcióját - jelentette ki Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igazságügyért felelős államtitkára kedden Budapest hetedik kormányablakának ünnepélyes megnyitóján.