"KÖZJEGYZŐ" címkével ellátott hírek
A nagycsaládosokat, a lakásvásárlókat, az időseket és a fiatalokat is kedvezően érinti a július elsején hatályba lépő új közjegyzői díjrendelet, egyes eljárásokért a szokásos közjegyzői munkadíj felét vagy harminc százalékát kell megfizetni - közölte a Magyar Országos Közjegyzői Kamara szerdán az MTI-vel.
Nem lép hatályba október elsején az Igazságügyi Minisztérium rendelete, amely megváltoztatta volna a közjegyzői díjak mértékét – erősítette meg az igazságügyi tárca a hirado.hu információját, olvastuk a híradó.hu-n.
Őrizetbe vett a Budapesti Nyomozó Ügyészség egy közjegyzőt, akit 680 millió forintos váltóhamisítással gyanúsítanak - közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
Hosszabb ideig tartó ingatlanügyleteknél érdemes közjegyzőhöz fordulni, mert nagyobb a szerződésszegés kockázata - mondta az M1 aktuális csatornának a Budapesti Közjegyzői Kamara elnöke szombaton.
A Közjegyzők Nemzetközi Uniója (UINL) Budapesten tartja éves közgyűlését szerdától szombatig, a rendezvényen szóba kerül az uniós közokirat-rendelet tervezete, a közjegyzők nemzeti állampolgárságának az ügye és néhány, csak a magyar közjegyzőket érintő probléma is - mondta Tóth Ádám, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) elnöke az MTI-nek.
Ha a kivitelező késlekedik a házépítéssel, az építtető jövőre már előzetes bizonyítást kérhet a közjegyzőtől is, így ha végül vitás lesz a kötbér, a késedelmet nem lehet kétségbe vonni. Egyebek mellett ezzel a példával világította meg az MTI-nek a - napokban a parlament elé került - a közjegyzői tevékenység egyes szabályain változtató törvényjavaslatnak a fontosságát Tóth Ádám, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) elnöke.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft