"KÖZLEKEDÉS" címkével ellátott hírek
Egységes szerkezetű közlekedéssel csökkenthető a környezeti terhelés és az utazásra fordított idő, ezért a közösségi közlekedésnek, a gyalogosoknak és kerékpárosoknak is a lehető legkedvezőbb arányban kell részt venniük a forgalomban - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) iparági stratégiákért és szabályozásért felelős helyettes államtitkára szombaton Budapesten, a Lite Ride közlekedésbiztonsági családi napon.
A kínai miniszterelnök látogatása és a Kína-Kelet-Közép-Európa csúcstalálkozó miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapest több pontján már vasárnap.
2019 végére egységesítenék az elektronikus jegyrendszert, az utastájékoztatást, a forgalomirányítást és a személyszállítással kapcsolatos adatbázisokat. Emellett jövő év elejétől újra lehetővé tennék a fellebbezést, ha valakit elutasítanak a gépjárművezetők pályaalkalmassági vizsgálatánál.
Békés megyében 2017. július 27-én az alábbi időpontokban és helyszíneken várható sebességmérés.
Az autómegosztás oldhatja meg a városi közlekedés problémáit, a légszennyezést, a túlzott forgalmat és a parkolási gondokat a Levegő Munkacsoport szerint.
A veszélyes közúti balesetek abból adódnak, hogy sokan nyerni szeretnének néhány másodpercet, ennek érdekében sokszor meggondolatlanul előznek, vagy nem engedik előre a másik járművet. A sietségnek azonban ára is van. Az udvariasság viszont kifizetődő, de nem annak, aki azt gyakorolja. A Kossuth Rádió Napközben című műsorában nyilatkozott a témában Székely Gyula, a Vezetéstechnikai Képzési Központ vezetője és Dr. Hatala József, a Magyar Autóklub elnöke - írja a híradó.hu.
Néhány napon belül kétszer ütöttem el majdnem bicikliseket. És nem én voltam a hülye. De tényleg.
A Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) beolvad a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba (NFM), így a légi, vasúti és vízi közlekedési balesetek és egyéb közlekedési események szakmai vizsgálatának feladatát a közlekedésért felelős tárca önálló szervezeti egységeként végzi a továbbiakban - olvasható a pénteki Magyar Közlönyben.
1941. július 6-án lépett életbe Magyarországon a jobb oldali közlekedésről szóló rendelet, a fővárosban és környékén azonban csak november 9-én vezették be az új közlekedési rendet.
Rendőrök lepték el a békéscsabai Deák utca - Derkovits sor - József Attila utca közti rövid szakaszt. Ettől aztán mindenki megjámborodott: a biciklisek tolták, ahol kellett, az autóvezetők pedig mindenkit elengedtek, ahol nem kellett.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft