"KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁG" címkével ellátott hírek
A napokban Pakson tartotta éves rendes közgyűlését a Kerékpárosbarát Települések Országos Szövetsége (KETOSZ). A szövetség több mint öt éve elkötelezett tevékenységet folytat annak érdekében, hogy Magyarországon létrejöjjön a kerékpáros közlekedés feltételeinek biztonságos, hálózatszerű kialakítása.
2010. május 11-én hirdette meg az ENSZ tíz évre szóló közlekedésbiztonsági akcióját, így lett május 11-e a közlekedési kultúra napja.
Sarkadon mérték össze tudásukat és ügyességüket a Békés megyei általános iskolások.
Az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottsága minden évben meghirdeti a „Közlekedésbiztonság gyermekszemmel” c. rajzpályázatot.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint 8 évente egy magyarországnyi ember hal meg közlekedési balesetben.
Mezőhegyesen rendezte meg a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa Békés megyei döntőjét. A megmérettetésen 24 diák vett részt, közülük hárman jutottak tovább az országos döntőre. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Mezőkovácsházi Baleset-megelőzési Bizottság
A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság „Toleranciát az éveknek” címmel tartott rendezvényt Köröstarcsán. A kezdeményezés célja az idősek közlekedésbiztonságának javítása.
Már most, októberben ajánlott felkészíteni a gépkocsikat a téli közlekedésre, a járművet akkor is érdemes szervizben átnézetni, ha a tulajdonos azt gondolja, hogy annak nincs műszaki problémája - javasolja Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályának vezetője.
Összesen 13,5 milliárd forintot fordít a gyorsforgalmi úthálózat közlekedésbiztonsági fejlesztéseire a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a cél az, hogy kevesebb baleset történjen az autópályákon - közölte a közútkezelő az MTI-vel kedden.
A Szeghalom Városi Baleset-megelőzési Bizottság színeiben versenyzett, Deák Zita és Lőrincz Ádám (mindketten a vésztői Kis Bálint Református Általános Iskola diákjai, felkészítő tanáruk: Szák György – a szerző.) képviseli Békés megyét a Kerékpáros Iskola Kupa (KIK), június 5-7. között Szegeden megrendezendő országos döntőjében. E páros nyerte ugyanis a Sarkadon megrendezett megyei döntőt.