"KÖZMUNKAPROGRAM" címkével ellátott hírek
A legfrissebb statisztika alapján nagyon úgy tűnik, hogy a magyar munkaerőpiac elérte a csúcspontját. Innen továbblépni nagy feladat lesz.
A Járási Start Mintaprogram több eleme is sikeresen működik Gyomaendrődön. Az elemek közül a leglátványosabb a virágkertészet, amelyben a saját termelésű, nevelésű palántákból egész évben virágosítják a várost. Idén már értékesítésre is jutott belőle.
Sarkad Város Önkormányzat a Startmunka Mintaprogram mezőgazdasági programjának keretében, 2014-ben alakította ki az Epreskert utcában azt az 1,5 hektáros saját tulajdonú gyümölcsöskertet, ahová 700 db gyümölcsfát telepítettek.
Ismét virágba borul Gyomaendrőd! A saját nevelésű színpompás virágokkal folyamatosan töltik fel a virágágyásokat. Az idén 85000 tő virág szerez majd örömet a város lakosságának, az átutazóknak.
Sikeres a gyomaendrődi Start Közmunkaprogram. A járási startmunka mintaprogramjainak megvalósítása során valódi, értékteremtő munkavégzés folyik.
Negyedik alkalommal rendezte meg a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsaba főterén azt az egész napos kiállítást, ahol Békés megye települései mutatták be a közfoglalkoztatás terén elért eredményeiket. Sarkad idén Önkormányzati Boltot nyitott Békéscsaba főterén, ami igazán sikeres volt. A kiállítás sarkadi részvétele kapcsán fontos kiemelni, hogy az idei esztendőben összesen tizenegy programban 513 főt foglalkoztatott, illetve foglalkoztat Sarkad Város Önkormányzata. A Startmunka Mintaprogramnak köszönhetően 455 fő dolgozhat, míg 58 fő dolgozik más, hosszabb idő tartamú közmunkaprogramban, mondta el dr. Mokán István polgármester.
Az öt hónapos, négy megyére kiterjedő speciális közfoglalkoztatási kísérleti programba háromszáz álláskeresőt vontak be, de a tervek szerint januártól országossá válna a program.
Harmadik alkalommal szervezete meg a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsaba főterén azt az egész napos kiállítást, ahol Békés megye települései mutatták be a közfoglalkoztatás révén elért eredményeiket, termékeiket és cseréltek egymással szakmai tapasztalatot. Szeptember 17-én az egész napos programon a sarkadi közmunkaprogramok is bemutatkoztak.
Vésztőn ma összekötötték a kellemest a hasznossal: Dr. Nagy Ágnes, a foglalkoztatási főosztály frissen kinevezett vezetője, Gajda Róbert kormánymegbízott, Dr. Kovács János országgyűlési képviselő és Molnár Sándor vésztői polgármester miután sajtótájékoztató keretében ismertették az összegyűltekkel a helyi közmunkaprogram eredményeit, gyorsan átadtak egy savanyító üzemet is.
Jól működik az átszervezett közmunkairoda által irányított közmunkaprogram.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft