"KÖZNEVELÉS" címkével ellátott hírek
Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete a Selyem úti Óvoda nevelőtestülete és Szülői Munkaközössége felterjesztésére Szabó Istvánné intézményvezető óvodapedagógus munkáját „Gyomaendrőd Közneveléséért” Kitüntető Oklevéllel ismerte el.
Az intézményvezető felelőssége a köznevelés és a gyermekvédelem területén címmel tartottak szakmai napot szerda délelőtt a Békés Megyei Kormányhivatal előadótermében.
Ismét összeül a köznevelési kerekasztal a fővárosban, a tanácskozás várhatóan több új résztvevővel bővül, ugyanakkor a pedagógus szakszervezetek biztosan nem lesznek jelen.
A pedagógusok önértékeléséről és a tanfelügyelettel összefüggő adminisztrációs terhek mérsékléséről egyeztetett csütörtökön szakmai szervezetekkel a köznevelési államtitkárság Budapesten
A tavalyi esztendőben a KLIK-et, illetve a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz tartozó intézményeket nem övezték nagy változások - ismertette a gyomaendrődi tankerület megbízott igazgatója. Kepenyes András hozzátette, apróbb szervezeti, strukturális változások, úgynevezett finomhangolások zajlottak.
A nemzeti köznevelésről szóló törvény értelmében április 1-jétől az állami köznevelési feladatellátás keretében az Oktatási Hivatalhoz kerülnek az állami pedagógiai-szakmai szolgáltatások, és létrejönnek a Pedagógiai Oktatási Központok - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkársága kedden az MTI-vel.
A középfokú oktatást átalakító intézkedések célja, hogy a tanulók személyiségükhöz, készségeikhez és képességeikhez illeszkedő iskolatípust és ezen keresztül a megfelelő életpályát választhassanak, amely összhangban áll a munkaerő-piaci igényekkel is - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelési államtitkársága csütörtökön az MTI-vel.
Még egy hétig lehet jelentkezni a Klebelsberg képzési ösztöndíjprogram idei pályázatára.
A Békés Megyei Kormányhivatal minden évben megtartja a tanévkezdő konferenciát mintegy hagyományként és jó gyakorlatainak folytatásaként. Az idei, békéscsabai összejövetelen kiemelt téma volt a 2014/15-ös tanévet érintő aktuális feladatok, a KLIK fenntartói teendőiben történt változások és a pedagógusi minősítés rendszerének ismertetése.
Az iskolarendszer átalakításának, átszervezésének az volt a célja, hogy Magyarországon minden gyermek a képességeihez mérten tudjon a köznevelési rendszerben képesítést szerezni - mondta a köznevelési államtitkár szerdán a Miskolci Egyetemen tartott szakmai tanévnyitón, több száz pedagógus előtt.
Hírek