"KÖZÖSSÉG" címkével ellátott hírek
Az év első hónapja újabb nyertes pályázattal örvendeztette meg Dévaványát. Az Önkormányzat a járás más önkormányzataival összefogva az Emberi Erőforrások Minisztériumához benyújtott „Humánszolgáltatások fejlesztése Gyomaendrődi Járásban” című pályázatát a kiíró 478.636.737,- forint támogatásban részesítette.
Magyar vezetőt választott a ferences világiak világszervezete - tájékoztatta a Ferences Sajtóközpont csütörtökön az MTI-t.
Együttélésre vannak ítélve a magyarországi közösségek - hangsúlyozta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Kisebbség és többség között - A magyar és a zsidó/izraeli etnikai és kulturális tapasztalatok az elmúlt századokban című tanulmánykötet bemutatóján kedden Budapesten.
A hagyományos lencsefőző és hurkakészítő versennyel és más helyi kézműves termékek kiállításával megkezdődött szombaton a nemesvámosi lencse- és hurkafesztivál, amelynek megnyitóján Navracsics Tibor a helyi közösségek erejét adó önazonosság fontosságáról beszélt.
A kiadvány egy egy éven át tartó, közösségfejlesztő civil program lezárása. Receptkönyvet adott ki egy IX. kerületi bérház lakóközössége a Köz-Ház-Tér-Kom egy éven át tartó, közösségfejlesztő civil program lezárásaként. Az AKUT Alapítvány által szervezett és egy Üllői úti házban zajlott program célja az volt, hogy újszerű módon fogjon össze egy együtt élő, de egymással kevés kapcsolatot létesítő lakóközösséget.
Augusztustól minden vallási közösség használhatja majd az egyház megnevezést. Az erről szóló törvényt nyáron módosította a parlament, mert korábban az Alkotmánybíróság az egyházi törvény több rendelkezését is megsemmisítette.
Nagyon rosszul tájékozottak az emberek az Európai Unióról, jobban kellene informálni őket az integráció működéséről - mondta Surján László, az Európai Parlament (EP) alelnöke szombaton Budapesten.
A Nemzeti Közművelődési és Közgyűjteményi Intézet együttműködve a Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Nonprofit Kft-vel „Közművelődés határok nélkül V.” címmel konferenciát szervezett Békéscsabán. A téma a mai fiatalok helyzete a magyar társadalomban.
Sok embert foglalkoztat az a kérdés, hogy mi a különbség a kisvárosi és a nagyvárosi emberek viselkedése között. Miért barátságtalanabbak a nagyvárosiak és miért közvetlenebbek a vidékiek?
Az idén először Magyarország is csatlakozik az európai hulladékcsökkentési héthez, amelyet november 17-25. között rendeznek meg - közölte az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség. A csatlakozó munkahelyi és iskolai közösségeknek, intézményeknek, vállalkozásoknak, civil szervezeteknek egyszerű, a mindennapokban folyamatosan megvalósítható hulladékcsökkentési vállalást kell tenniük.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés