"KÖZSZFÉRA" címkével ellátott hírek
Emmanuel Macron már a választási kampányában megígérte: 120 ezer fővel csökkenti az „életfogytig” közszolgálati állásában lévő állami és önkormányzati hivatalnokok számát. 50 ezresre tervezi az állami intézményekben dolgozók leépítését.
A közszféra hiányszakmái felé irányítaná a kormány a bürokráciacsökkentő intézkedések keretében elbocsátottakat. A szerdai Kormányinfón minden bizonnyal Gulyás Gergely is részletesen fog beszélni a létszámleépítésről, elbocsátásokról, átszervezésről, írja a hvg.hu.
A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete megkezdte a felkészülést a munkabeszüntetésre.
A Nemzetgazdasági Minisztérium 5 milliárdot költhet létszámleépítések kezelésére.
Nem csak a minisztériumi háttérintézmények átszabásával jöhet leépítés a közszférában – írta a Magyar Nemzet.
Péntek lesz az első munkanap Szerbiában az idén, a közszférában dolgozók bére azonban nem az ünnep- és munkaszüneti napok magasabb száma, hanem a kormány megszorító intézkedései miatt csökken januártól.
Az állami szférában dolgozók - a közalkalmazotti, közszolgálati jogviszonyban állók, továbbá a bírák, az ügyészek és a fegyveres szervek tagjai - nem kaphatnak nyugdíjat és fizetést is egyidejűleg júliustól.
Az OECD szerint Magyarországnak csökkentenie kell a munkajövedelmeket terhelő adóéket, mérsékelni kell a munkavállalás ellen ható negatív ösztönzőket, hatékonyabbá és igazságosabbá kell tenni az oktatási rendszert, egyszerűbbé kell tennie a vállalkozást és növelni a közszféra hatékonyságát.
A költségvetési törvény 89,5 milliárd forintot irányoz elő a közszférában foglalkoztatottak bérkompenzációjára.
Közzétette a kormány a közszférában alkalmazandó nyugdíjpolitikai elveket rögzítő határozatát, amely szerint január végéig kell intézkedniük a minisztereknek a nyugdíjas korú közalkalmazottak és kormányzati dolgozók jogviszonyának megszüntetéséről. Az egyetemeken, főiskolákon tanítók kivételt jelentenek, és indokolt esetben mások is továbbfoglalkoztathatóak.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft