"KÖZSZOLGÁLTATÁS" címkével ellátott hírek
Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete CZANK Gábor római katolikus lelkész, plébános tevékenységét a gyomaendrődi Jézus Szíve Katolikus Templom képviselő-testülete jelölésére, Gyomaendrőd Város Közszolgáltatásáért Kitüntető Oklevéllel ismerte el. A kitüntetést a képviselő-testület májusi ülésén adta át Toldi Balázs polgármester.
Módosítják a hulladékról szóló törvényt, mivel a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás területén el kell különíteni az önkormányzati és az állami hatásköröket.
Az MSZP szerint a Fidesz-kormány nem jó gazda, mert a plusz adókkal és járulékokkal tönkretesznek minden közszolgáltatást.
Országszerte 143 ezer rászoruló háztartás kapott támogatást a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságtól (NMHH) ahhoz, hogy a digitális átállás október végi lezárultával is ingyenesen hozzáférjen a földfelszínen sugárzott tévécsatornákhoz - ismertette Karl Károly, a hatóság hírközlésfelügyeleti főosztályvezetője csütörtökön Debrecenben.
A július 1-jétől tíz százalékkal csökkenő lakossági szemétszállítási díjak a következő években akár további 30-40 százalékkal is csökkenhetnek a hulladékgazdálkodásban bevezetett vagy bevezetés előtt álló új rendelkezések miatt – jelentette ki szerdán Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára a kormányszóvivővel együtt tartott sajtótájékoztatóján, Pusztazámorban.
A tárcáknak egy 10 százalékos mérséklés feltételeit kell kidolgozniuk.
Az infláció mértékével arányosan emelkedik a közszolgáltatások ára Békéscsabán - döntött a közgyűlés, amely arról is határozott, hogy a város átveszi a Jókai Színházat a megyétől.
Érdemi vita nélkül döntött a szegedi közgyűlés több közüzemi és közszolgáltatási díj - a várható inflációval arányos - emeléséről pénteken; november végén a képviselők csaknem tizenkét órás ülés után még nem fogadták el a javaslatokat.
Tarlós István főpolgármester szerint kezelhetetlen helyzetet teremtene az az önkormányzati törvényhez készült fideszes módosító javaslat, amely Budapestet megyének nyilvánítaná, a kerületekből pedig huszonhárom független település jönne létre, vagyis Magyarország egységes fővárosa száznegyven év után megszűnne.
A Bizottság pénteken jelentette be a nemzeti elektronikus személyazonosító rendszerek határokon átnyúló elismertetésére irányuló kísérleti projektjét, amely 13 tagállamban fogja lehetővé tenni a közszolgáltatásokhoz való egyszerű hozzáférést. Az Európai Unióban az állampolgárok mintegy 30 millió elektronikus személyazonosító kártyát használnak különféle közszolgáltatások igénybevételére, például társadalombiztosítási vagy munkanélküli ellátás igénylésére vagy adóbevallásra.