"KÖZÚTI ELLENŐRZÉS" címkével ellátott hírek
A debreceni rendőrök szabálysértési őrizetbe vették a 30 éves férfit.
Fokozott ellenőrzés-sorozatot indít hétfőtől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a szeptember 20-ig tartó, országos akcióban a pénzügyőrök az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) szabályainak betartását vizsgálják - tájékoztatta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.
A keddtől csütörtökig tartó országos akcióban a passzív biztonsági eszközök - a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak - használatát ellenőrizték kiemelten az országban.
Erősíti közúti ellenőrzéseit júliusban és augusztusban a román rendőrség az országhatár térségében lévő utakon, amelyeken a külföldön dolgozó, szabadságra hazatérő vendégmunkások miatt ebben az időszakban jelentős forgalomnövekedés várható - közölte pénteken az országos rendőrkapitányság.
Újabb két hónappal meghosszabbította a korábban elrendelt fokozott ellenőrzést az ország egész területén Papp Károly országos rendőr-főkapitány.
Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország egész területére. Az ellenőrzés keretében a rendőrök igazoltathatnak, ruházatot, járművet vizsgálhatnak át.
A lébényi pihenőhelynél is vízosztó pontot állítanak fel az M1-es autópályán a Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével, miután az Ausztriában bevezetett közúti ellenőrzés miatt feltorlódtak a járművek a hőségben - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-vel.
Vízosztó helyeket állítanak fel az M1-es autópályán a Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével, miután az Ausztriában bevezetett közúti ellenőrzés miatt mintegy 30 kilométer hosszan feltorlódtak a járművek a hőségben - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság döntését a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-vel.
Fokozottan ellenőrzik a rendőrök a közlekedőket a TISPOL akcióban 2015. augusztus 18-án, 19-én és 23-án. A fő cél a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőinek kiszűrése.
Több mint száz jogosítványt vettek el a rendőrök ittas vezetés miatt a húsvéti ellenőrzéseken, csütörtöktől hétfőig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata kedden az MTI-t.