"KRESZ" címkével ellátott hírek
Évente átlagosan 30 ezer 20 év alatti fiatal tesz sikeres KRESZ-vizsgát, várhatóan ennyien veszik majd igénybe a tanfolyam és a vizsga díjának utólagos visszatérítését - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.
A tervek szerint 2018. július 1-jétől a 20 évesnél fiatalabbaknak megtéríti a kormány a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, Novák Katalin. Kérdés, változik-e más is a vizsgázás rendszerében? Többször felmerült ugyanis, hogy emelhetik a korhatárt.
Hiába ad egyértelmű utasítást a tábla, a magyar autósok 54 százaléka nem foglalkozik vele. A fiatalok esetében ez az arány még rosszabb.
Talán akad még olyan, aki múlt heti kánikulában szem elől tévesztette a feladványt, melynek hatására nem csak a meleg miatt forrt a levegő és ami miatt emberek tízezrei estek egymásnak a virtuális térben.
Régóta szorgalmazott változás lenne, hogy a közlekedési alapismeretek bekerüljenek az iskolai tananyagba.
Van, aki szigorúbb orvosi vizsgálatot sürget, mások szerint KRESZ-ből kellene újrázni egy bizonyos kor felett. Sokak szerint viszont nem a kor, hanem a rutin számít.
Hiába fogalmaz egyértelműen a KRESZ a vezetést illetően, még a szabálykövető sofőrök többsége sem tartja be a rendelkezést.
Jövőre ingyenes lehet az első középfokú nyelvvizsga, sőt, a KRESZ-vizsgát is ingyenessé tehetik.
Az utóbbi időben néhány napi rendszerességgel keveredem olyan közlekedési helyzetekbe, melyek kis híján balesettel végződnek, és nem az én hibámból. De tényleg.
Néhány napon belül kétszer ütöttem el majdnem bicikliseket. És nem én voltam a hülye. De tényleg.