"KRESZ" címkével ellátott hírek
Hiába fogalmaz egyértelműen a KRESZ a vezetést illetően, még a szabálykövető sofőrök többsége sem tartja be a rendelkezést.
Jövőre ingyenes lehet az első középfokú nyelvvizsga, sőt, a KRESZ-vizsgát is ingyenessé tehetik.
Az utóbbi időben néhány napi rendszerességgel keveredem olyan közlekedési helyzetekbe, melyek kis híján balesettel végződnek, és nem az én hibámból. De tényleg.
Néhány napon belül kétszer ütöttem el majdnem bicikliseket. És nem én voltam a hülye. De tényleg.
Egyszerűbb lesz az új KRESZ, amelyet négy évi tervezgetés után vezethetnek be, de lehet, hogy mindenkinek vizsgáznia kell belőle... üvöltött tegnap reggel a térbe ez a mondat. Azóta egy cáfolat is napvilágot látott. Mi ezzel kapcsolatban egy lokálembert, Horváth Laci bácsit kérdeztük meg.
Több ponton változna a KRESZ, mások lennének a sebességhatárok, megszűnne több kiegészítő előírás, egyszerűbb lenne a szabályozás - írja híradó.hu.
1941. július 6-án lépett életbe Magyarországon a jobb oldali közlekedésről szóló rendelet, a fővárosban és környékén azonban csak november 9-én vezették be az új közlekedési rendet.
Hétfőtől mozgóképes kérdésekre is válaszolniuk kell a KRESZ-vizsgákon részt vevőknek. A Nemzeti Közlekedési Hatóság korábban azt közölte: függetlenül a kategóriától, a Közlekedési alapismeretek vizsgatárgyaiban két filmes rész szerepel majd a feladatok között, ezek 1, illetve 3 pontot érnek.
Hiába teszik ki a táblát egy munkaterületnél, többnyire még azok sem veszik figyelembe, akik egyébként szabálykövetők.
A 2015/2016-os tanévben 50 békéscsabai általános iskolás kap lehetőséget arra, hogy díjmentesen segédmotoros kerékpár vezetésére jogosító engedélyt szerezzen.