"KRESZ" címkével ellátott hírek
Talán akad még olyan, aki múlt heti kánikulában szem elől tévesztette a feladványt, melynek hatására nem csak a meleg miatt forrt a levegő és ami miatt emberek tízezrei estek egymásnak a virtuális térben.
Régóta szorgalmazott változás lenne, hogy a közlekedési alapismeretek bekerüljenek az iskolai tananyagba.
Van, aki szigorúbb orvosi vizsgálatot sürget, mások szerint KRESZ-ből kellene újrázni egy bizonyos kor felett. Sokak szerint viszont nem a kor, hanem a rutin számít.
Hiába fogalmaz egyértelműen a KRESZ a vezetést illetően, még a szabálykövető sofőrök többsége sem tartja be a rendelkezést.
Jövőre ingyenes lehet az első középfokú nyelvvizsga, sőt, a KRESZ-vizsgát is ingyenessé tehetik.
Az utóbbi időben néhány napi rendszerességgel keveredem olyan közlekedési helyzetekbe, melyek kis híján balesettel végződnek, és nem az én hibámból. De tényleg.
Néhány napon belül kétszer ütöttem el majdnem bicikliseket. És nem én voltam a hülye. De tényleg.
Egyszerűbb lesz az új KRESZ, amelyet négy évi tervezgetés után vezethetnek be, de lehet, hogy mindenkinek vizsgáznia kell belőle... üvöltött tegnap reggel a térbe ez a mondat. Azóta egy cáfolat is napvilágot látott. Mi ezzel kapcsolatban egy lokálembert, Horváth Laci bácsit kérdeztük meg.
Több ponton változna a KRESZ, mások lennének a sebességhatárok, megszűnne több kiegészítő előírás, egyszerűbb lenne a szabályozás - írja híradó.hu.
1941. július 6-án lépett életbe Magyarországon a jobb oldali közlekedésről szóló rendelet, a fővárosban és környékén azonban csak november 9-én vezették be az új közlekedési rendet.