"KÜLFÖLD" címkével ellátott hírek
Tavaly csaknem minden negyedik örökbe fogadható gyerek külföldre került. Magyarországon ugyanis nem kellettek senkinek.
Külföldön egyre több olyan kártyaleolvasó (POS) és készpénzkiadó (ATM) működik, amely felismeri a bankkártyák pénznemét és a helyi valuta mellett forintfizetést is biztosít, ám ez kedvezőtlen árfolyamszámítással és magas szolgáltatói díjjal járhat.
Mindenkinek, aki Görögországba vagy bármely más külföldi országba utazik érdemes regisztrálnia magát konzuli szolgálat honlapját – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyi Minisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 hírcsatornán.
A roamingdíjak tavaly júniusi eltörlése óta a magyarok többet használják a mobiltelefonjukat külföldi utazáskor, a hívások száma és az adatforgalom is emelkedett - derül ki a mobilszolgáltatók MTI érdeklődésére küldött adataiból.
Hogyan tervezzük meg külföldi nyaralásunk pénzügyeit utólagos dühöngés nélkül? Nemcsak az útvonalat, a pénzügyeket is érdemes előre megtervezni. Az utalás, a váltás és kártyahasználat költségei könnyen tízezer forint fölé mehetnek. Mikor, hol és hogyan érdemes bankkártyát vagy hitelkártyát használni és hol érdemes inkább készpénzzel fizetni? Milyen veszélyei lehetnek külföldön a bankkártya használatnak?
Szakértők úgy becsülik – írja a Magyar Nemzet az Engame Akadémia nem reprezentatív kutatására hivatkozva –, hogy Ausztria és Németország a két legnépszerűbb célállomás.
Annyi fiatal hagyta el az országot, hogy most már külföldön születik meg minden hatodik magyar gyerek. 2010 óta 78 ezer gyermek látta meg a napvilágot külföldön magyar szülőtől - írja a nyugat.hu.
Még egy hétig, szeptember 24-éig jelentkezhetnek a külképviseleti névjegyzékbe azok a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok, akik az októberi népszavazás napján nem tartózkodnak Magyarországon. Eddig 6 581-en jelentkeztek, a legtöbben Londonban szavaznának.
A magyar hatóságok figyelmeztetései és tanácsai továbbra is érvényesek, javasolják, hogy a külföldön tartózkodó magyar állampolgárok regisztráljanak a Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli szolgálatának erre létrehozott oldalán - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft