"KULTÚRA" címkével ellátott hírek
Kultúrnemzetként nekünk magyaroknak Európa közepén meg kell ismernünk és tisztelnünk kell szomszédaink kultúráját - mondta Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár pénteken Vácon a V4-es országok kulturális minisztereivel és miniszterhelyetteseivel tartott sajtótájékoztatón.
Több mint háromezer könyvtári, múzeumi, levéltári és közművelődési dolgozó által aláírt, béremelést követelő petíciót adott át hétfőn, a magyar kultúra napján a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ) az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkársága részére.
A költözés előtt álló Határ Győző Városi Könyvtár eseményekkel teli hónapokat tud maga mögött. Különösen nagy létszámmal kerültek megrendezésre a hagyományos programok, amelyek népszerűek a gyermekek körében.
Közben jött a szomjúság ellen a nagyüzemi sör, a mámorhoz a sokféle égetett szesz, no meg a számtalan cukros ital, ami nem engedi a borhoz a tetterős huszonévest. A mai borfogyasztásunk már 23 év/liter/fő környékén áll meg.
A Petőfi Művelődési Központ Orosháza kellős közepén, vagyis a város szívében található. Az intézményt február 1. óta irányító vezetőt, Lajti Tímeát – a Megyejárás elnevezésű rovat keretében – a többi között arról is faggattuk, hogy a ház programjai, rendezvényei hogyan tudnak utat találni az orosháziak, a Békés megyeiek szívéhez.
A békéscsabai képviselő-testület legifjabb tagja rendszeresen megtalálható a BRSE mérkőzésein. Bíró Csaba, mint mondja: megpróbál a lehető legtöbb sporteseményen részt venni azért, hogy reális képet kapjon az adott ágazat teljesítményéről. Az egyéni és a csapatsportok, az amatőr szint, vagy éppen az élvonal meccsei magánemberként és természetesen hivatalból is vonzzák. A talányos nevű KIOS-bizottság elnökével leginkább a sportról, a kultúráról és az ifjúságról beszélgettünk.
Idén üli meg alapításának 25. évfordulóját a Csabagyöngye Kulturális Központ egyik zászlóshajója, a Lencsési Közösségi Ház. A békéscsabai Féja Géza téri intézmény vezetőjével mégsem csak ebből az apropóból, hanem a tavalyi esztendő summázatának okán beszélgettünk. Bár a Takács Péterrel készített évösszegző interjú eredendően a múltba réved, azért sokkal inkább a jelenbe, s onnan egyenest a jövőbe vezet.
Oktatási és kulturális tematikájú tévécsatorna indítását tervezi az MTVA.
Egy napsütéses októberi délutánon helyeztük ki településünk központjában az úgynevezett „Könyvek Házát”.
Október 7. és 11. között rendezi meg a Csabagyöngye Kulturális Központ az I. Kovács Béla Nemzetközi Klarinétversenyt. Magyarország utoljára 1970-ben adott otthont ilyen rangos eseménynek - mondta Herczeg Tamás versenyigazgató az MTI-nek.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó