"KULTURÁLIS INTÉZMÉNY" címkével ellátott hírek
A januári fizetésekkel, február elején utalják az állami és önkormányzati fenntartású kulturális intézmények közalkalmazottainak 15 százalékos illetménypótlékát - jelentette be kedden Budapesten a kultúráért felelős államtitkár.
Tucatnyi Szajna-parti kulturális intézményt zártak be pénteken Párizsban az elrendelt árvízriasztás miatt, a zárva tartó intézmények között van a Louvre és az Orsay múzeum, a nemzeti könyvtár létesítményei és több koncerthajó is.
Az országban egyedülálló online programajánlót mutattak be szerda délelőtt a békéscsabai városházán. A rendszer célja, hogy a lakosság összefogott tájékoztatást kapjon a különböző rendezvényekről, a város fenntartásában lévő kulturális intézmények pedig könnyebben szervezhessék rendezvényeiket, és kiküszöbölhessék az átfedéseket.
Bezárják Szlovénia egyetlen, mindössze egy fővel működő külföldi kulturális intézetét, az egy éve megnyílt bécsi Skicát. A március 1-jei bezárásról szóló sajtóértesülést hétfőn az intézet igazgatója és egyetlen munkatársa, Ana Novak is megerősítette az APA osztrák hírügynökségnek. Az erre az évre előirányzott programokat és pénzeket a bécsi Szlovén Gazdasági Intézet (SZI) veszi át.
Újabb 10 milliárd forintos keret nyílik meg a kulturális intézményrendszer számára az Új Széchenyi Terv fejlesztési forrásaiból egy forrásátcsoportosításról szóló kormányhatározatnak köszönhetően - tájékoztat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft