"KULTÚRPALOTA" címkével ellátott hírek
Idén éppen 100 esztendeje, hogy megnyitotta kapuit a Munkácsy Mihály Múzeum abban az épületben, amelyben jelenleg is látogatható. A Kultúrpalota az évek alatt a közművelődés háza lett, amelyben számtalan híres és elismert tekintély megfordult már, és megszámlálhatatlan látogató sétált termeinek falai között.
Idén éppen 100 esztendeje, hogy a Munkácsy Mihály Múzeum megnyitotta kapuit abban az épületben, amelyben jelenleg is látogatható. A Kultúrpalota az évek alatt a közművelődés háza lett, amelyben számtalan híres és elismert tekintély megfordult már, és megszámlálhatatlan látogató sétált termeinek falai között.
A varsói rendőrség a lakosság segítségét kérte annak a négy fiatalembernek az elfogásához, akik katolikus papnak öltözve vakmerő ejtőernyős ugrást, úgynevezett bázisugrást hajtottak végre a lengyel főváros központjában álló emblematikus felhőkarcoló, a Kultúra és Tudomány Palotája tetejéről.
Több mint félmilliárdos értékű reneszánsz festmény kerül letétként a szegedi Móra Ferenc Múzeumba: Stefano Cernotto velencei festő Szent Katalint ábrázoló alkotása egy aukción bukkant fel még 2011-ben. A restaurálási munka közben derült fény arra, hogy egy igazi ritkasághoz jutott új tulajdonosa, ugyanis Cernotto festményeiből mindössze négy ismert a világon.
A közelmúltban zárult, nagy sikerű bécsi Munkácsy-kiállítás helyszínéről, a Künstlerhausból csaknem negyven alkotás érkezett szerdán a szegedi Kultúrpalotába, ahol a Múzeumok éjszakáján nyílik kiállítás a festő műveiből. A csaknem 7 milliárd forintos biztosítási értékű műkincseket rendőri felügyelet mellett szállították a Tisza-parti városba.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft