"KÚRIA" címkével ellátott hírek
Bűncselekmény hiányában felmentette kedden a Kúria a garázdaság vétsége miatt ellene emelt vád alól azt az operatőrt, aki 2015. szeptember 8-án Röszke külterületén lábon rúgott két migránst - közölte a Kúria sajtótitkársága az MTI-vel.
A Jobbik által kifogásolt két szavazókörről már döntött a Kúria, és kiderült, tényleg hibáztak a szavazatszámlálók. További hasonló döntések várhatók.
Október 13-án nyilvánosan tárgyalja a Kúria Nagy Imre és társai semmisségi ügyét - adta hírül a hvg.hu.
Teljes körű kártérítési felelőssége van a Best Reisen utazási irodának a 2011 novemberében történt egyiptomi buszbaleset károsultjai iránt, a cég nem korlátozhatja a kártérítés összegét - döntött szerdán a Kúria, amely fenntartotta az első és a másodfokon eljáró bíróság hasonló ítéleteit.
Elhalasztotta az ítélethozatalt szerdán a Kúria az egyiptomi buszbaleset ügyében. Az 5 évvel ezelőtti balesetben 11 magyar meghalt, többen egy életre megnyomorodtak, több gyerek a szüleit vesztette el. A magyar utazási iroda csak a nyaralásért fizetett pénz kétszeresét akarta kifizetni, ezért pereltek a túlélők.
Fazekas Róbert diszkoszvető ügyében a hatéves eltiltásról szóló határozatot hagyta helyben a Kúria szerdán.
Megkezdődhet az aláírásgyűjtés a kötelező tanórán kívüli foglalkozásokról szóló népszavazási kezdeményezéshez, miután kedden jogerőre emelkedett a kérdés hitelesítéséről hozott választási bizottsági határozat.
A Kúria döntött: a kormány megtarthatja a saját maga által kezdeményezett népszavazást az uniós betelepítési kvóta ügyében.
Az MSZP számára kedvező Kúria-döntés után az a kérdés, hogy meg tudja-e hekkelni a Fidesz a készülő új törvénnyel a boltzáras népszavazást, összegyűjthetők-e a boltzáras népszavazásra a szükséges aláírások még a törvény elfogadása előtt, és hogy mikor lehet népszavazás a kezdeményezésből? Végigzongoráztuk a lehetőségeket, az egyik az, hogy az egész népszavazás bukik egy kormányzati döntés miatt.
A Kúria szerdán hirdet határozatot Nyakó István beadványával kapcsolatban, amelyben az MSZP-s politikus azt kérte, hogy dobják ki Erdősi Lászlóné kezdeményezését a vasárnapi boltzár ügyében, és fogadják el az övét – írja a 444.hu.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft