"KUTYA" címkével ellátott hírek
Segíthet az idős kutyák szellemi képességeinek szinten tartásában a rendszeres mentális stimuláció, amelyet egy érintőképernyős tréning segítségével végeztek magyar és osztrák kutatók.
Házi kedvenceink is veszélyben.
Karácsonykor négyszer gyakoribb a családban élő kutyáknál a csokoládémérgezés, mint az év más időszakaiban. A kutyák ugyan szeretik a csoki ízét, de kis mennyiségben is megbetegítheti őket - figyelmeztettek a szakemberek egy új tanulmányban.
A szomorúságba halt bele egy kutya, miután ott hagyták a repülőtéren. Nem evett, nem ivott, csak az utasokat szagolgatta. Végül egy menhelyen halt bele a bánatba.
Országossá bővül az elkóborolt kutyák hazajutását segítő mikrocsip-leolvasó hálózat, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Telenor Magyarország támogatásának köszönhetően rövidesen csaknem száz helyen nyílik lehetőség az állatok azonosítására - közölte honlapján az élelmiszerbiztonsági hivatal.
Fagyállóba áztatott kockacukrot dobtak egy kertbe Békéscsabán.
A gyerekek kirepültek, talán már nyugdíjasok vagyunk, és olykor magányosak. Egy kisállat nemcsak szórakoztató társaságot jelent, rákényszerít az életet adó mozgásra, és igazi társunk lehet, aki százszorosan adja vissza a tőlünk kapott szeretetet - írja a ridikul.hu.
Békéscsabán, a Mokry utcában, tegnap 11 óra 15 perckor egy lovas fogat elé befogott lóra rátámadt egy kutya.
Levelet szedtünk vasárnap délután a szüleim hétvégi nyaralójában, Szanazugban. (Sok a tölgy, kevés a fű, és a szomszéd bácsival, aki amúgy egy igazi Úr, végre szabadon beszélgethetünk, mert a fő tévedése beült a seprű nyergébe.) Tehát levélszedés…
Száznál is több kutyát tartott mostoha körülmények között egy német nő a Zala megyei Söjtör határában, ahol állatvédők feljelentése nyomán kezdték meg szerdán a tenyészet felszámolását.