"KUTYA" címkével ellátott hírek
Az Alföldön él a legtöbb ebtartó és inkább a középkorúak nagy kutyabarátok.
Nem csak a fajta és a méret számít.
Nagyobbnak tettetik magukat, mint amilyenek.
Szlovéniában 1905 euró (612 ezer forint) büntetést szabtak ki egy svájci nőre, aki a forró kocsiban hagyta kutyáit Lucija tengerparti üdülővároska egyik parkolójában - írta a helyi sajtó pénteken.
Kilencéves volt.
A nyolchetes kölyök kutyák egy új feladat megoldását az emberektől és felnőtt fajtársaiktól egyaránt képesek megtanulni - mutatták ki az ELTE Etológia Tanszékén működő Családi Kutya Program kutatói.
A Balin szabadon és családban élő kutyákat összehasonlító vizsgálat tanulságairól közöltek tanulmányt az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar (ELTE TTK) Etológia Tanszékének kutatói a PLoS One tudományos folyóiratban.
Ez egy kaliforniai versenyen dőlt el.
A kutyák képesek felismerni az ember hangjában, testszagában, vagy testtartásában megbúvó érzelmi jeleket, leolvasni az arckifejezéseket, meg tudják különböztetni a pozitív és negatív attitűdöt is, derül ki egy amerikai kutatásból.
Számos új kedvezménnyel és újdonsággal találkozhatnak a gazdák, ha nyaralni indulnak. Sokszor azt is nehéz eldönteni, hogy magunkkal vigyük házi kedvencünket vagy inkább keressünk a négylábúnak egy panziót. Hogyan válasszunk a bőséges kínálatból, és mi legyen a családtagként kezelt négylábúakkal?