"LADUVER FERENC" címkével ellátott hírek
Hétfőn újabb szakmai és módszertani továbbképzést tartott a Békés Megyei Testnevelő Tanárok Egyesülete.
Ép testben, ép lélek címmel, kétnapos országos sport szakmai konferencia kezdődött péntek reggel a Csabagyöngyében.
Mártírhalála után sem hagyják nyugodni békében a Csanád vármegyei, Békés megyei szülőfalujában, Magyarbánhegyesen az 1956. évi forradalom és szabadságharc legendás budapesti Tűzoltó utcai parancsnokát, az ízig-vérig naiv kommunista Angyal Istvánt.
Békéscsaba kétséget kizáróan legsportosabb iskolája a „Közgé” (Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium), ahol a város sportoló hírességeinek többsége tanult, érettségizett le. Tényleg csak ízelítőül néhány név: Ónodi Henrietta, olimpiai bajnok tornász, Bohus Bea, BL-győztes kézilabdázó, Láza János csabai futball-legenda. Pedig azok a feltételek, amelyek a testnevelés szolgálatába állíthatók, messze itt a legsilányabbak, legmostohábbak. A tornaterem mérete 10 x 20 méter, és hely sem volt sohasem arra, hogy valaha nagyobbat építsenek. Most még ebből a minimális helyből is veszítenek, az épülőben lévő parkolóház további fél méternyi kurtítást igényel az iskola tornatermében.
Rácz Lukács pedagógusról, a békéscsabai tornasport kiváló eredményeinek megalapozójáról nevezték el a Kórház utcai tornacsarnokot pénteken.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft