"LAKÁS" címkével ellátott hírek
Tavaly tizedével nőtt a lakáshitel-állomány, a felvett lakáshitelek összege pedig harmadával, a legtöbb hitelt használt lakásokra vették fel - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataiból.
Az ország szinte minden településén nőtt az érdeklődés az eladó lakások iránt - mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szombat reggel az M1 aktuális csatornán.
Vésztő Város Önkormányzata az EFOP-1.2.11-16-2017-00047 azonosítószámú projekt keretében 12 darab lakást újít fel, mely felújított lakásokba való beköltözésre pályázhatnak a vésztői, illetve a városban letelepedni szándékozó fiatalok.
Évtizedes távlatban még mindig kevés az új lakás: 2013 és 2017 között 48 ezer lakás készült el, ez kevesebb mint a fele a 2008 és 2012 közötti mennyiségnek. Bár a kereslet adott az új lakások iránt, de nem minden térségben épül annyi új ingatlan, amennyire lenne vásárló. Öt év alatt tíz új lakásból hat Budapesten, Pest és Győr-Moson-Sopron megyében épült, olvastuk a híradó.hu-n.
Mintegy 65 százalékkal több új lakást adtak át az első negyedévben, mint a tavalyi hasonló időszakban - mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági tanácsadója szombat reggel az M1 aktuális csatornán.
Attól függ, mi a cél. Befektetési céllal lakást, kényelmi szempontból inkább családi házat érdemes venni a szakértő szerin - írja a híradó.hu.
A saját ingatlan nyújtotta biztonság generációk óta domináns a magyar gondolkodásban. Egy felmérés szerint a takarékoskodó fiatalok is elsősorban saját lakásra gyűjtenek. Európa más részein viszont a lakhatás csak az utolsó helyen áll a prioritások terén. Az első az utazás.
A bűnözési ráta csökkenése elősegíti a lakásárak emelkedését, miközben az elmúlt három évben a nagyobb lakáspiaci beruházások környékén csökkent a vagyon elleni bűncselekmények száma, vagyis a két adat kölcsönhatásban van - állapította meg az otthontérkép.hu a legfrissebb rendőrségi statisztikák és a ingatlanpiaci kínálati árak területi összevetése alapján.
Az új építésű lakások átlagára 5-15 százalékkal nőtt az év első két hónapjában a múlt év végéhez képest, és a kereslet is megnőtt irántuk - derül ki az Otthon Centrum (OC) ingatlan franchise hálózat legfrissebb elemzéséből.
A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) hatására nemcsak az új lakások forgalma, hanem a használt lakások iránti kereslet is jelentősen megnőhet idén - mondta az Otthon Centrum (OC) ingatlan franchise hálózat elemzési vezetője szerdán sajtótájékoztatón Budapesten - olvasható a híradó.hu-n.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft