"LAKÁSHITEL" címkével ellátott hírek
Az ország szinte minden településén nőtt az érdeklődés az eladó lakások iránt - mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szombat reggel az M1 aktuális csatornán.
A gyermeket vállaló családok akár több millió forintot is spórolhatnak a törlesztésen az új, támogatott lakáshitellel júliustól, ráadásul a jogosultak köre is bővült - derül ki az ingatlan.com és a money.hu (korábban bankráció.hu) szerdán közölt elemzéséből.
Kettészakad a lakáspiac az új és a már meglévő hitelek közötti kockázatot tekintve - mondta Trencsán Erika, a BankRácio.hu hitelszakértője az M1 aktuális csatornán szombaton.
Az új lakáshiteleknél gyakorlatilag marginálissá vált a legrizikósabb, változó kamatozású konstrukciók aránya, a tavaly novemberben felvett lakáshiteleknek mindössze 6 százalékát adta ez a terméktípus - hívta fel a figyelmet az MTI-nek eljuttatott elemzésében a BankRáció.hu szerdán.
Az első hat hónapban mintegy 53 ezer lakáshitelt engedélyeztek 404 milliárd forint értékben, 2017 első fél évéhez képest az engedélyezett hitelek száma 18 százalékkal, összegük 39 százalékkal nőtt - derül ki a KSH Statisztikai tükör című kiadványából.
Megjelent az a rendelet, amellyel a jegybank a hosszabb kamatperiódust igyekszik támogatni és a lakosság túlzott eladósodását megakadályozni.
A változó kamatozású hiteleknél érezhető a törlesztőrészletek emelkedése.
Megnőttek az elmúlt hetekben a bankok által kínált lakáshitelek kamatai a pénzpiaci kamatok emelkedése miatt: a változó kamatozású hitelek átlagkamata már év eleje óta egyre magasabb, ám az elmúlt hetekben sok bank a fix konstrukciók esetében is emelt – írja a hétfői Világgazdaság.
Májustól megjelentek a banki kínálatban az első állami kamattámogatással nyújtott minősített fogyasztóbarát lakáshitelek, amelyek a nem minősített termékeknél kedvezőbb hiteldíjakat, illetve ügyfélbarát ügyintézést biztosítanak - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken az MTI-t.
A hosszabb kamatperiódusú, vagy futamidő végéig rögzített, fix kamatozású lakáskölcsönt igénylők 40 százaléka már minősített fogyasztóbarát lakáshitelt vesz fel, amely több százezer forintos megtakarítással járhat. A hitelbírálattól a jelzálogjog törléséig egyszerű és gyors ügyfélkezelésre számíthatnak a fogyasztóbarát védjegyes konstrukciót választók.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft