"LAKHATÁS" címkével ellátott hírek
Az osztrák főváros nemrég kivívta a világ leginkább kellemesen lakható városának járó címet. Ausztria 1,8 milliós fővárosa remekel a tömegközlekedésben, műemlék-épületekkel, legendás múzeumokkal, pezsgő, modern kulturális élettel rendelkezik. De amiért megelőzött sok más metropoliszt, az elsősorban a relatíve olcsó lakhatás.
Főként munkájuk elveszítésétől és attól félnek az emberek hazánkban, hogy betegség miatt nem tudnak gondoskodni gyerekükről, krízis esetén pedig a családtól és a pszichológustól várják a segítséget. A magyar felnőttek szerint még mindig az alkoholprobléma a vezető ok, ami miatt a szülők elveszíthetik gyereküket. Ma van a Gyermekek világnapja.
Mármint az Iszlám Állam ideológusai. Ugyanis a terroristák vezetői is tudják, hogy brutális lefejezésekkel és keresztre feszítésekkel hosszú távon nem lehet államot szervezni. Mit tud az Iszlám Állam a hétköznapokban?
A kormány célja, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek és ezzel fenntartható demográfiai fordulat álljon be, ezért családtámogatási akcióprogramot indít - közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.
"Ma írtam alá azt a rendeletet, amelynek alapján a munkaadók ötévente 5 millió forinttal adómentesen támogathatják alkalmazottaik lakáshiteleinek törlesztését" - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Construma szakkiállítás megnyitóján szerdán Budapesten.
Néhány nap múlva, novemberben elkezdődik a téli hajléktalangondozás: országszerte csaknem 12 ezer férőhelyen várják a rászorulókat.
Jövő csütörtöktől kéthavi lakhatási támogatás egy alkalommal megelőlegezhető - egyebek mellett ezt a módosítást tartalmazza az a kormányrendelet, amely a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg.
Rugalmasabb és olcsóbb lehet a magánkézben lévő üres lakások bevonása a szociális bérlakás-programokba, mint nagy számban új ingatlanokat építeni – véli az új javaslatot kidolgozó Habitat for Humanity nevű civil szervezet.
A lakhatáshoz való jogért és a hajléktalanok kriminalizácója ellen tüntettek a Város Mindenkié csoport szervezésében péntek délután a budapesti Kossuth Lajos téren.
Leginkább magas lakhatási és mindennapi kiadásaik, valamint gyermekeik iskoláztatása miatt aggódnak ma a kínai városlakók - derül ki egy friss központi felmérésből.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft