"LAKHATÁSI TÁMOGATÁS" címkével ellátott hírek
A „Teremts Esélyt Program – Dévaványa” elnevezésű EFOP-1.2.11-16-2017-00003 kódszámú pályázat keretein belül megjelent több lakossági pályázat is, melyek mindegyike a 18-35 év közötti fiatalok letelepedését és egzisztenciateremtését szolgálják.
Az állomány tagjai 2019-ig 50 százalékos béremelésben részesülnek. Mindemellett egy megtakarítási alapú biztosítási és egy lakhatási támogatási rendszert is kidolgoznak a számukra. Utóbbi elsősorban állami kezességvállalás melletti lakásszerzési lehetőséget, kedvezményes hiteleket jelent - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a közrádióban - írja a híradó.hu.
Többen igényelhetnek lakhatási támogatást mostantól. A korábbi három hónap helyett, most már egy hónapos munkanélküliség után is jár a támogatás, annak, aki a lakóhelyétől távol, legalább 100 kilométerre munkát talál, és hajlandó odaköltözni. Egy éven keresztül akár havi 100 ezer forintot is kaphatnak a támogatottak, amit lakbérre vagy rezsire költhetnek - olvasható a híradó.hu-n.
Év végéig 2134 álláskereső vette igénybe a 2012. októberétől elérhető lakhatási támogatást, amelynek egyes szabályai januártól módosulnak - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI érdeklődésére.
Már több mint 1500-an vették igénybe a lakóhelyüktől távol dolgozók lakhatási támogatását a program elindítása, 2012 október eleje óta - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára kedden Budapesten.
A program tavaly október elsejei indulása óta már több mint ezren vették igénybe a lakóhelyüktől távol dolgozók lakhatási támogatását, és jelenleg is további 300 kérelem van elbírálás alatt - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára kedden Budapesten abból az alkalomból, hogy a Duna Patikában köszöntötte az ezredik aláírót, egy ott dolgozó, Békés megyei nőt.
A kormány döntött a vonatkozó kormányrendelet módosításáról, a változások várhatóan már június elején hatályba lépnek.
A Magyar Szocialista Párt Békéscsabai Szervezetének elnöke Miklós Attila arról beszélt, mi a céljuk 2013-ban. Mint megtudtuk az MSZP 2010-es programja tartalmazza a válaszokat és a mostani legfőbb problémák megoldási lehetőségeit, ezért idén is ez a program a fő irányvonaluk.
A Békés Megyei Államigazgatási Kollégium meg tartotta soron következő ülését. A napirendi pontok között kiemelt szerepet kaptak az aktualitások a foglalkoztatáspolitikáról, melyet Dr. Nagy Ágnes a kormányhivatal munkaügyi központjának igazgatója mutatott be.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft