"LAKOSSÁG" címkével ellátott hírek
A magyarországi lakosság étterembe járási szokásait vizsgálta az ország első Gasztro Körképe.
Előrejelzések szerint az idősek száma 2050-ig 1,6 milliárdra növekszik a jelenlegi 617 millióról, ez azt jelenti, hogy a jelenlegi 8,5 százalék helyett 17 százalék lesz az idősek aránya.
Kiraboltak egy dohányboltot Szegeden. Az elkövető azonosításához a lakosság segítségét kéri a rendőrség.
Békés megyében 2014. január 1-én 355.199 ember élt, csaknem négyezerrel kevesebb az egy évvel korábbinál - hangzott el a megyei közgyűlés csütörtöki kihelyezett ülésén, Sarkadon. A képviselők az ülésen megismerkedtek a megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztályának tájékoztatójával, miszerint a megyében a lakosságszám csökkenése 1990 óta folyamatos.
Többen születtek, de még többen haltak meg 2015 első hét hónapjában, mint az elmúlt év hasonló időszakában - tájékoztat a Központi Statisztikai Hivatal.
Komló lakosainak többsége támogatja, hogy az önkormányzat pályázzon egy büntetés-végrehajtási intézet építésére.
Jelentős eredményeket ért el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégiában meghatározott célok teljesítésében az idén: javult az ellenőrzések hatékonysága, és a lakosság is egyre többször fordul a hivatalhoz - összegezte a 2014-es év legfontosabb eredményeit Oravecz Márton elnök az MTI-nek.
Bevándorló háttérrel rendelkezik a bécsiek 49 százaléka, s köztük kiemelkedően sokan vannak olyanok, akik magas végzettségük ellenére is leginkább rosszul fizetett állásokat töltenek be - derül ki az osztrák főváros vezetése által készített friss felmérésből.
Újra felmérik az idén a felnőtt lakosság tápláltsági állapotát, a vizsgálatban több mint háromezer felnőttet keresnek meg az ország 122 településén.
Szeptemberben 101,1 milliárd forinttal nőtt a lakosság számára értékesített állampapírok állománya, a havi értékesítés kétharmadát ugyanakkor közhasznú szervezetek vásárolták meg - derül ki az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) hétfőn közzétett összesítéséből.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft