"LÁTHATÓSÁGI MELLÉNY" címkével ellátott hírek
Fényvisszaverő mellényeket ajándékoztak a rendőrök külterületen élő gyermekeknek Szarvason, Gyomaendrődön és Csabacsűdön.
A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a láthatóság fontosságára igyekezett ráirányítani a figyelmet december 20-án Békéscsabán. A rendőrök az Andrássy úton kerékpárosoknak és gyalogosoknak adtak tanácsokat és a láthatósági mellény használatának fontosságára emlékeztető kulcstartót.
Autóbuszvezetők és vendéglátóhelyeken dolgozók is csatlakoztak Békés megyében a rendőrség láthatóság fontosságát hangsúlyozó kampányához. Fényvisszaverő mellényt adnak a külterületen gyalog, illetve kerékpárral közlekedőknek.
A nappalok rövidülése, a látási viszonyok romlása a közlekedés minden résztvevőjét érinti. Békés megyében a rendőrség a gyalogosok figyelmét is igyekszik felhívni erre.
Békéscsaba belvárosában és a városhoz közeli tanyákon igyekezett felhívni a kerékpárosok és gyalogosok figyelmét a láthatóság fontosságára a rendőrség. A balesetek megelőzése érdekében megfogalmazott tanácsok mellé ajándék is járt.
Szórólapot és láthatósági mellényt formáló kulcstartót osztogattak a rendőrök hétfő délután Békéscsabán. Az akció célja az volt, hogy felhívják a közlekedők figyelmét a láthatóság fontosságára, mert a láthatóság egyenlő a biztonsággal.
A nappalok rövidülése, a korai sötétedés, az ősz és tél okozta nehézségek is indokolják, hogy a rendőrök nagyobb figyelmet szenteljenek a járművek világításainak. Egy megfelelően működő lámpa ködben vagy éjszaka elengedhetetlen a biztonságos közlekedés érdekében. A kontroll azonban nem csak az autókra terjed ki, hanem a kerékpárokra is.
A ragadozók több mint 16 ezer rénszarvast és háromezer lovat öltek meg és téptek szét tavaly.
Ősszel illetve tél kezdetén sok szó esik arról, hogy át kell vizsgálni vagy vizsgáltatni a gépjárműveket, azok műszaki állapotát. Arról azonban kevesen beszélnek, hogy ugyanilyen fontos a kerékpárok ellenőrzése is, és a gyalogosok felkészülése a megváltozott körülményekre.
Egy nő meghalt, egy férfi pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett Nagykanizsa határában, miután egy ittas horvát férfi elgázolta őket – közölte honlapján vasárnap a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés