"LÁTOGATÁSI TILALOM" címkével ellátott hírek
Az influenzajárvány miatt újabb egészségügyi intézményekben rendeltek el látogatási tilalmat.
Az influenzajárvány miatt tovább bővült azon egészségügyi intézmények köre, amelyekben részleges vagy teljes látogatási tilalmat rendeltek el.
Az influenzajárvány miatt tovább bővült azon egészségügyi intézmények köre, amelyekben részleges vagy teljes látogatási tilalmat rendeltek el.
Az orosházi kórház valamennyi osztályán látogatási tilalmat rendelt el az influenzás betegek számának növekedése miatt Duray Gergő főigazgató - tájékoztatta az egészségügyi intézmény kedden az MTI-t.
Több mint ötven egészségügyi és ápolási intézményben rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat.
Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb összesített adatai szerint az országban március 14-20. között az előző hetinél 36 százalékkal kevesebb, 15 ezer beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, tehát levonulóban van a járvány.
Még mindig több fővárosi és vidéki kórházban tartják fenn a részleges vagy teljes látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt. Továbbra is jellemzően a szülészeti, nőgyógyászati, az újszülöttosztályokon és az intenzív részlegeken nem szabad a betegeket felkeresni.
Újabb kórházakban van teljes vagy részleges látogatási tilalom az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) legutóbbi adatai szerint az influenzás megbetegedések miatt. Jellemzően a szülészeti, nőgyógyászati, újszülöttosztályokon és az intenzív részlegeken nem szabad a betegeket felkeresni.
Az influenzás megbetegedések miatt további kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat hétfőn.
Már öt megyében és Budapesten is több kórházban van érvényben teljes vagy részleges látogatási tilalom az influenzás megbetegedések halmozódása miatt.