"LÁTOGATÓ" címkével ellátott hírek
Tavaly több mint 1,5 millió látogatója volt a dél-lengyelországi auschwitz-birkenaui múzeumnak, ami nemcsak az intézmény történetében, hanem az európai történelmi emlékhelyek viszonylatában is rekordot jelent - közölte a hétvégén a múzeum honlapja.
Szerdán bemutatták Corát, Cumanát és Alondrát, a három óriásvidrát (Pteronura brasiliensis), amelyek nemrég érkeztek meg a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, a Pálmaház mögötti, számukra kialakított új bemutatóhelyre. Idén koalák is érkeznek a budapesti állatkertbe.
Bár a zárónapi adatok még nem ismertek pontosan, bizonyosan új látogatócsúcs született az idei Sziget fesztiválon. Gerendai Károly vasárnap este az MTI-nek azt mondta, 410 és 420 ezer között lesz a végső szám.
Több mint 110 ezren buliztak a VOLT Fesztiválon keddtől szombatig, a vasárnapi záró estére pedig mintegy 20-25 ezer embert várnak, így biztosan megdől idén a fesztivál látogatórekordja – közölte az MTI-vel vasárnap a fesztivál egyik alapító-főszervezője.
Február 20-án nyitott a tárlat, és már a tízezredik látogatót köszöntötték a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban. A fiatal hölgy szakmabeli, szintén kulturális területen dolgozik, így a múzeum nem idegen számára, de a festőgéniusz tiszteletére összeállított tárlatot még nem látta.
Ismét látogatói rekordot regisztráltak a Lipcsei Könyvvásáron: a vasárnap véget ért fesztiválon 175 ezren vettek részt.
Tízezer látogatót várnak március 14. és 16. között a 24. alkalommal megrendezendő debreceni utazás és szabadidő kiállításra és vásárra - mondta a város kulturális alpolgármestere kedden sajtótájékoztatón.
A tízezredik látogatót köszöntötték szerda délután Sopronban, a Munkácsy-kiállításon. Ekkora érdeklődés a városban legutóbb, az 1980-as években Szász Endre, Amerigo Tot és Szervátiusz Tibor tárlatánál volt – összegzett Horváth Zoltánné, a szervező Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. igazgatója az MTI-nek.
Történetének eddigi legsikeresebb évét zárta tavaly a British Museum: a londoni intézmény rekordot jelentő 6,7 milliós látogatószámot könyvelhetett el tavaly, ami 20 százalékos növekedést jelent a 2012-es évhez képest és jócskán túlszárnyalja a 2008-ban felállított hatmilliós rekordot.
Nagy állatszaporulat, hullámzó szezon jellemezte az idei évet Nyíregyházi Állatparkban, de a sóstógyógyfürdői látványosság az időjárási viszontagságok ellenére tavalyhoz hasonlóan 2013-ban is elérte a 400 ezres látogatószámot.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft