"LÁTVÁNYSPORTOK" címkével ellátott hírek
A röplabdával bővül a hazai látvány-csapatsportok köre a társasági és az osztalékadóról szóló törvény keddi módosítása értelmében, így a sportág bekerül a társaságiadó-kedvezményen keresztüli támogatások (TAO) rendszerébe.
2012. december 4-én Novák Ferenc a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagja hivatalosan is átadta a szentesi fedett uszoda megépítését szolgáló pályázat sikerességét elismerő okmányát. Ennek értelmében 2013-ban 50 m-es fedett uszoda épül a Szentesi Üdülőközpont területén.
A magyar röplabdasport támogatása érdekében levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz Ary Graca, a Nemzetközi Röplabda Szövetség (FIVB) elnöke. A hazai szövetség honlapjának keddi beszámolója szerint a levelet aláírta André Meyer alelnök, az európai szövetség luxemburgi vezetője is.
Várhatóan módosul a társasági adókedvezmények (TAO) rendszerét szabályozó, s az öt látvány-csapatsportág támogatását is érintő törvény, amely a - főként technikai jellegű - változtatásokkal a január 1-je óta érvényben lévő új sporttörvényhez igazodhat.