"LÁZÁR VILMOS" címkével ellátott hírek
Előfutamokkal indul a 11. Nemzeti Vágta, idén május elsején Sarkadon rendezik meg az első vidéki elővágtát, míg a nagyszabású lovasverseny döntőjére szeptember 14-16. között kerül sor Budapesten, a Hősök terén - közölték az MTI-vel pénteken a szervezők.
Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke nyílt levelet írt Fugli Károlynak, a nemzetközi szövetség (FEI) fogathajtó szakág elnökének, amelyben - kiindulva testvérének, Lázár Zoltánnak a legutóbbi világbajnokságon történt kizárásából - egyrészt szabályváltoztatásokat sürget, másrészt a versenybírók számonkérhetőségére tett javaslatot.
Nemcsak Lázár Vilmos és a csapat címvédése a tét a szlovéniai Lipicán csütörtökön kezdődő kettesfogathajtó-világbajnokságon, hanem az is, hogy a magyarok megszerzik-e századik érmüket a sportág világversenyein.
A Bábolnai Nemzeti Ménesbirtokon csütörtökön kisorsolták a hétvégi Nemzeti Vágta OMÉK2017 nemzetközi futamának pályabeosztását, az induló 12 csapat versenyzői pedig szintén sorsolás útján kapták meg lovaikat.
A leglátványosabb versenyszámot a nyolcszoros világbajnok Lázár Zoltán nyerte (84.04) az I. Nemzetközi Fogathajtó Verseny és 54. Magyar Derby Mélykút nemzetközi fogathajtó versenyen a nemzetközi kettesfogatoknál, másodikként Kákonyi Norbert zárt (86.64), míg a tizenegyszeres világbajnok Lázár Vilmos a harmadik helyen fejezte be a szombati versenyszámot. Összetettben (A+B) Lázár Zoltán átvette a vezetést (124,92), második Lázár Vilmos (130,06), míg a díjhajtást nyerő Hölle Martin a harmadik helyről várja a záró versenyszámot, azaz a vasárnapi akadályhajtást. A nemzetközi pályaépítő, Fintha Gábor 13 kilométer hosszú pályát álmodott meg a versenyre, az A szakasz hossza 5300 méter, a B szakasz 7700 méter volt, 7 akadályt kell teljesíteniük a fogatoknak.
A várakozásoknak megfelelő eredmény született az idénynyitó fogathajtó versenyen, Fábiánsebestyében. Lázár Vilmos összetettben megnyerte a kettesfogathajtók versenyét, testvére Lázár Zoltán pedig a négyesfogathajtók között bizonyult összetettben a legjobbnak. Utóbbiaknál a csapatversenyt is a magyarok nyerték, így bizakodva készülhetnek az idei világversenyekre. Többen is megerősítették, hogy a Kinizsi Parkban a rendezés és a pálya nehézsége világszínvonalú volt, s a felkészülés egyik legfontosabb állomásaként teljesítették a versenyszámokat. A szervező bizottság elnöke Farkas Sándor sikeresnek értékelte az elmúlt négy napot és ígéretet tett, hogy 2018-ban is nemzetközi versenynek kíván otthont adni a fábiánsebsetyéni fogathajtó pálya, ahol hamarosan ismét elkezdődik a szervezés.
Baldauf László, a CBA elnöke hatvanévnyi munkában töltött idő után az év végével nyugdíja megy, az elnöki pozíciót 2016. január 1-től Lázár Vilmos tölti be, akinek a kinevezését a CBA tagsága egyhangúlag támogatta - közölte a CBA kedden az MTI-vel.
Súlyos gondok nyomják napjainkban Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter valamint Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektorának vállait. A külgazdasági és külügyminiszter a migránsválság kezelésében, a legszélsőségesebb érdekek között ügyesen lavírozva végzi európai szempontból is kiemelkedően fontos munkáját. Ez a különleges helyzet - most már hónapok óta - gyakorlatilag minden percét kitölti, ráadásul békeidőben kell sorozatosan háborús helyzetekre jellemző döntéseket hoznia.
Nyolcadik születésnapját ünnepli a hír6.hu. Ennek alakalmából – és némileg rendhagyó módon, ugyebár – hatalmas bulival ajándékozta meg partnereit, munkatársait és a Csabai Kolbászfesztivál közönségét.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft