"LÉGI BALESET" címkével ellátott hírek
Lengyel és orosz szakértők megkezdték Lech Kaczynski néhai lengyel elnök és kísérete 2010-ben lezuhant különgépének újabb vizsgálatát Szmolenszkben - közölte Szvetlana Petrenko, az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szóvivője hétfőn az Interfax hírügynökséggel.
A Southwest Airlines amerikai légitársaság végzetes balesete után az amerikai és az európai légiközlekedési hatóság elrendelte pénteken összesen 680 olyan hajtómű rendkívüli műszaki ellenőrzését, mint amilyennel az érintett Boeing 737-es is fel van szerelve.
Egy családi ház tetején landolt eddig tisztázatlan körülmények között egy siklóernyős Budapest harmadik kerületében, az Erdőalja úton - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn a honlapján.
Victor Ponta román miniszterelnök leváltotta tisztségéből szerdán Catalin Chipert, a belügyminisztérium katasztrófavédelemért felelős államtitkárát, továbbá a légi irányítás (ROMATSA) és a Különleges Távközlési Szolgálat (STS) vezetőjének leváltását is kezdeményezte, amiért a hétfői légi baleset túlélőinek mentése "elfogadhatatlanul" hosszú ideig tartott.
A fiatal kínai lány, Je Meng-jüan túlélte a katasztrofálisra sikeredett leszállást, de kizuhant a gépből, amely kigyullad és a tűzoltók habbal borították el.
Egy Mirage 2000 típusú vadászbombázó csapódott a tengerbe Tajvan északnyugati partjainál hétfő reggel. Öt napon belül a második harci gépét vesztette el a tajvani légierő - jelentette a helyi média. A két pilóta katapultált és túlélte a balesetet, amelynek okát még vizsgálják.
Nem talált a gép rendellenes működésére utaló nyomot a fehérgyarmatnál lezuhant repülő feketedobozát vizsgáló bizottság - tudható meg a Közlekedésbiztonsági Szervezet pénteki közleményéből.
Megkezdték a Fehérgyarmatnál pénteken lezuhant katonai oktatógép fekete dobozának vizsgálatát hétfőn Kecskeméten - közölte Mózes Zoltán ezredes, a Debreceni Katonai Ügyészség vezetője. Az eddigi eredmények szerint "sikerült adatokat kinyerni" a fekete dobozból.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft