"LÉGI KÖZLEKEDÉS" címkével ellátott hírek
A Boeing keddi előrejelzése szerint a világ légitársaságainak a következő húsz évben 42 730 új repülőgépre lesz szükségük.
Az Európai Unió 261/2004/EK rendelete szerint járattörlés, a három órát meghaladó késés és visszautasított beszállás esetén kártérítés jár az utasoknak, feltéve, ha EU-s országból indult a gép, illetve ha EU-s országba érkezett, de itt is csak akkor, ha uniós székhelyű légitársaságról van szó – hangzott el a Kossuth Rádió Napközben című adásában.
A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) előrejelzése szerint a következő húsz évben 7,2 milliárdan repülhetnek majd egy éven belül a világon, ez közel duplája a 2015-ös 3,8 milliárdnak.
Több légi járat közlekedik majd Budapest viszonylatában a hét végén hatályba lépő nyári menetrendi időszakban a télihez képest.
Az Európai Unióban (EU) 842 millióra nőtt a légi utasok száma 2013-ban 1,7 százalékos éves emelkedéssel - szerepelt az EU statisztikai hivatalának, az Eurostatnak csütörtöki közleményében.
Ismét rendszeres légi közlekedés indult meg Egyiptom és Irán között, jelét adva az új egyiptomi vezetés és a perzsa állam közti közeledésnek.
A légi közlekedésben használható elektronikus fuvarlevél alkalmazásával egyszerűbbé és gyorsabbá válik az árukezelés, biztonságosabbá és költséghatékonyabbá a fuvarozás – közölte pénteki sajtótájékoztatóján Teleki József, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Repülőtéri Főigazgatóságának vezetője Vecsésen.
Újra van légi járat Budapest és Drezda között. Kedden délután megérkezett az OLT Express német légitársaság Fokker 100 típusú gépe a Liszt Ferenc Repülőtérre a kelet-németországi városból, amely régóta hiányzott a Budapest Airport útvonalhálózatából - közölte a Budapest Airport (BA).
A kínai légiközlekedési szövetség jogi lépésekkel és esetleges megtorló intézkedésekkel fenyeget az Európai Unió január 1-jén életbe lépett új szabályozása miatt.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft