"LÉGIKÖZLEKEDÉS" címkével ellátott hírek
Végleg leállították a 2014 márciusában eltűnt malajziai utasszállító roncsainak a keresését. A nagy légiközlekedési rejtélyek közül viszont egy megoldódhatott: a leghíresebb pilótanő, Amelia Earhart csontjait találhatták meg egy csendes-óceáni szigeten.
Az Európai Bíróság kimondta: egy vadsztrájk nem a társaságon kívül álló körülmény.
Az európai légi járatok felénél jelentős késésekre lehet számítani az Eurocontrol európai repülésirányító rendszer brüsszeli központjában történt súlyos számítógépes hiba miatt.
Rekordmennyiségű, majdnem 4 ezer fegyvert, vagy annak minősülő tiltott tárgyat foglaltak le tavaly az Egyesült Államok repülőterein a Közlekedésbiztonsági Ügynökség (TSA) szakemberei az utasbiztonsági ellenőrzés során.
Négyórányi repülés után visszafordult egy Tokióba tartó repülőjárat Los Angelesbe, mert az egyik utas rossz gépre szállt fel.
Jelentős fennakadásokat okozott vasárnap az idei tél első komolyabb havazása Nagy-Britanniában. Vasárnap este és hétfő reggel is töröltek budapesti járatokat is.
Évente közel tízezer agresszív utassal találkoznak a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) légitársaságai, ők valamilyen formában inzultálják a személyzetet, vagy utastársaikat.
Több mint 300 repülőjáratot tartottak vissza, vagy töröltek a moszkvai repülőtereken hétfő délelőttig az erős havazás miatt.
A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai szerint a Karib-térséget, illetve az Egyesült Államok déli államait sújtó hurrikánok miatt jelentősen visszaesett a globális légiutas-forgalom az idén szeptemberben az előző havi adatokhoz képest.
A Boeing frissített előrejelzése szerint 1,5 millió pilótára és műszaki kiszolgáló személyzetre lesz szüksége a légiközlekedési iparnak a következő húsz évben.