"LÉGIKÖZLEKEDÉS" címkével ellátott hírek
A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai szerint a Karib-térséget, illetve az Egyesült Államok déli államait sújtó hurrikánok miatt jelentősen visszaesett a globális légiutas-forgalom az idén szeptemberben az előző havi adatokhoz képest.
A Boeing frissített előrejelzése szerint 1,5 millió pilótára és műszaki kiszolgáló személyzetre lesz szüksége a légiközlekedési iparnak a következő húsz évben.
A múlt keddi brüsszeli robbantások miatt most sincs légiközlekedés a brüsszeli Zaventem és a budapesti Liszt Ferenc repülőtér között, és nincs még hivatalos tájékoztatás arról, hogy mikor indulnak újra a menetrend szerinti járatok - közölte a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport szóvivője az MTI-vel kedden.
Az Airbus szerint India válhat az új légiközlekedési központtá, az országba legutóbbi piaci előrejelzése szerint 1290 új repülőt szállíthatnak 2032-ig 190 milliárd dollár értékben.
A légiforgalmi irányítók sztrájkja miatt fennakadásokra kell számítani szerdán az európai légi forgalomban, több légitársaság is figyelmeztette utasait a késésekre.
Keddtől három napon át sztrájkolnak az Európai Unió számos országában a légiirányítók, a munkabeszüntetést kedden a franciák kezdik, szerdától már egész Európa légiközlekedésében fennakadások lehetnek.
Csupán egy héttel ezelőtt indították újra a kereskedelmi légijáratokat, de a hazai radikális szunniták tiltakozása miatt Kairó felfüggesztette hétfőn e járatok közlekedtetését.
Több mint húszezer hibát vétettek a kivitelezők az új berlini nemzetközi repülőtéren, amelynek átadását már négyszer el kellett halasztani a sorozatos problémák miatt.
Tíz ország mintegy kétezer dolgozója demonstrál ma az Európai Parlament épülete előtt Brüsszelben. A cél olyan szabályozás kialakítása a kontinensen, amelyik nem lehetetleníti el a földi kiszolgálásban dolgozók megélhetését. A készülő európai szabályozás hazánkban is jól ismert problémákat dagaszthat tovább - olvasható a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet közleményében.