"LEGO" címkével ellátott hírek
Elon Musk technológiai guru az online fizetés, az űrbisznisz, az autóipar és az akkumulátorgyártás után legújabb ötletével az építőiparnak kíván némi innovációs löketet adni.
Növényi műanyagból készülnek a Lego-fák, 2030-ra a teljes termelést fenntartható alapokra helyeznék át.
Videóklipektől és népszerű mozifilmektől oktatási eszközökig szinte minden lett abból a játékból ami egy dán ács műhelyéből indult világhódító útjára az ötvenes években. És ez esetben a világhódító nem túlzó kifejezés, alig van olyan felnőtt és gyerek a világon, akinek az életébe ne lépett volna be itt vagy ott, így vagy úgy a Lego.
A karácsonyfa alatt derült ki, hogy a drága játék hamisítvány.
Nettó árbevételét mintegy 11 százalékkal, nyereségét pedig 13 százalékkal növelte tavaly a Lego Manufacturing Kft. - közölte a dán társaság nyíregyházi leányvállalata az MTI-vel. A Lego-csoport 85 éves fennállása óta a legmagasabb bevételt könyvelhette el 2016-ban.
Saját közösségi szolgáltatást indított a Lego, amit mindenben az építőkockákra alapoz.
A szó valóságos értelmében gyerekjáték drónt csinálni néhány Legóból és egy kis kiegészítő elektronikából.
Három év alatt, 300 ezer legókocka felhasználásával építették meg az északkelet-angliai Durham székesegyházának kicsinyített mását - olvasható a katedrális honlapján.
Csaknem öt százalékkal, több mint 1,4 milliárd forinttal növelte nettó árbevételét a Lego Manufacturing Kft. 2015-ben - közölte a dán cég Nyíregyházán működő leányvállalata az MTI érdeklődésére szerdán.
A Lego bővíti nyíregyházi gyárát, a 30 milliárd forint értékű beruházás keretében a cég 1600-zal növeli munkaerő-állományát - mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.