"LÉGSZENNYEZÉS" címkével ellátott hírek
Napokon belül bíróság elé citálhatja Magyarországot az unió a levegő rossz minősége miatt. Az ország harmada szeméttel fűt, és százezernél több kályhában égetnek lignitet. Hamarosan Mészáros Lőrinc hasznára.
A magyar települések többségén szennyezve fűtenek.
Magyarország legsúlyosabb környezet-egészségügyi problémája a lakossági fűtés levegőszennyezése, miközben a lakossági tüzelőberendezések kibocsátása Magyarországon még nem szabályozott - hangzott el a Tiszta fűtés című nemzetközi konferencián kedden Budapesten, az eseményt az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala és a Levegő Munkacsoport rendezte a német Deutsche Umwelthilfe és a Dán Ökológia Tanács közreműködésével.
Fokozottabb a magas vérnyomás kialakulásának kockázata azoknál, akik hosszú ideig vannak kitéve a szennyezett városi levegőnek.
Összefüggést mutatnak a légszennyezéssel a gyerekek és tizenévesek mentális betegségei egy nagy léptékű svéd kutatás szerint - számolt be róla a The Guardian online kiadása.
A városok légszennyezettségének jelentős szerepe van a krónikus hörghurut kialakulásában - mondta Hidvégi Edit tüdőgyógyász vasárnap.
A Franciaország északi részén közel egy hete tartó légszennyezettség miatt hétfőn csak a páratlan rendszámú gépjárművek közlekedhetnek a fővárosi agglomerációban.
Fogadkozik a kínai főváros vezetése, hogy még az idén két százalékkal csökkenti a főbb levegőszennyező anyagok sűrűségét. Leparancsolja az utakról az öreg autókat - jelentette be a főváros ügyvezető polgármestere kedden a pekingi helyhatóság ülésszakának nyitónapján.
A légszennyezés miatt nehezebb lett a kilogramm hivatalosan elismert mércéje ahhoz képest, amikor 1875-ben bemutatták a világnak - vélik tudósok.
A légszennyezettség a korábban feltételezettnél is több halálesetet és gazdasági veszteséget okozhat Kínában - mutat rá a Kelet-Ázsiai Greenpeace és a Pekingi Egyetem közös tanulmánya.