"LÉGSZENNYEZETTSÉG" címkével ellátott hírek
Tovább nőtt a légszennyezettség a magas szállóportartalom miatt. Miskolcon már veszélyesnek minősítették a levegőt.
Több településen ismét nőtt a légszennyezettség.
Továbbra is magas a légszennyezettség, már a fővárosban is egészségtelennek minősítették a levegő minőségét a magas szálló por (PM10) koncentráció miatt.
Továbbra is számos településen magas a légszennyezettség a szálló por (PM10) miatt.
Több helyen nőtt a magas szálló por (PM10) koncentrációja miatti légszennyezettség.
Légszennyezésből származó apró szemcséket mutattak ki brit anyák méhlepényében a kutatók, elsőként szolgáltatva közvetlen bizonyítékot arról, hogy a légszennyező részecskék képesek a várandós nők szervezetén áthaladva a méhlepényt is elérni.
Egy tanulmány szerint tagadhatatlan kapcsolat áll fenn a diabétesz és a jelenlegi biztonságos szabványoknál jóval alacsonyabb mikroszemcsés levegőszennyezettség között.
Sokáig a nyugati világ iparvidékeinek a levegője volt a legszennyezettebb. Az elmúlt évtizedek környezetvédelmi intézkedéseinek köszönhetően azonban az európai és észak-amerikai városokban sokat javult a helyzet. A világ legszennyezettebb városai ma már főleg Ázsiában találhatók.
Csaknem 400 ezer ember halálát okozta a légszennyezettség 2014-ben az Európai Unió tagállamaiban - írta friss jelentésében az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA).
Környezetvédelmi okokra hivatkozva tovább szigorítanák az autózást a városban. Idehaza ebből nagy botrány lenne.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó