"LEONARDO DA VINCI" címkével ellátott hírek
Kiállításokkal, digitális programokkal, bélyegekkel és többek között egy Leonardo-festménnyel díszített kéteurós érme kibocsátásval emlékeznek meg a tudós művész halálának 500. évfordulójáról a Rómában szerdán bemutatott Leonardo-emlékév programja szerint.
Tudományosan megalapozott kutatások támasztják alá, hogy a rekordáron, 450 millió dollárért (119 milliárd forintért) elárverezett 500 éves Salvator Mundi festmény valóban Leonardo da Vinci alkotása - mondta el az M1 aktuális csatorna pénteki adásában Sipos Tünde művészettörténész.
Rekordáron, 450 millió dollárért (119 milliárd forint) kelt el egy 500 éves, Leonardo da Vincinek tulajdonított festmény egy szerda esti New York-i árverésen - írta a BBC hírportálja.
Leonardo DiCaprio játszhatja Leonardo da Vincit egy új játékfilmben, amely Walter Isaacson könyvén alapul - értesült a Deadline.com.
Hosszas restaurálással alakok, részletek és színek tűntek fel a Leonardo da Vinci fiatalkori remekművén, a Háromkirályok imádása című festményen, amely jövőre kerül vissza a firenzei Uffizi-képtárba.
Gépek címmel Leonardo da Vinci vázlatai és rajzai alapján készült modellekből nyílik kiállítás csütörtökön Zalaegerszegen, a Hangverseny- és Kiállítóteremben.
Ötszáz év után egy svájci páncélszekrényből került elő az Isabella d'Este mantovai hercegnő arcképét ábrázoló festmény, amely a Corriere della Sera olasz napilap pénteki magazinkiadása szerint eredeti Leonardo-alkotás.
A Giocondo család kriptájában talált maradványok DNS-ével akarja azonosítani a Mona Lisa modelljét egy olasz kutatócsoport.
Jól időzített lézer segítségével a NASA kutatói Leonardo da Vinci mestermunkájáról készült képet sugároztak el a Hold körül keringő egyik szondának.
Befejezték a kutatást Leonardo da Vinci elveszett freskója után a firenzei Palazzo Vecchióban. Az alkotást a palota egyik termének fala mögött sejtették.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft