"LÉPFENE" címkével ellátott hírek
Lépfenével kezelnek egy házaspárt Békés megyében - tájékoztatta a Békés Megyei Kormányhivatal kedden az MTI-t.
Az egyre melegebb időjárás az északi sarkkörön is gondot okoz, orosz területen egy eddig alvó vírus kelt életre emiatt.
Nem kizárt, hogy az amerikai védelmi minisztérium is kapott tévedésből élő lépfenebaktérium-mintákat egy Utah állambeli katonai laboratóriumból, amely feltehetően több amerikai intézethez, illetve Kanadába, Ausztráliában és Dél-Koreába is küldött az életre veszélyes kórokozókból.
Véletlenül élő lépfene-baktériumot továbbított egy amerikai katonai laboratórium több más kutatóhelyre. A tévedést idejében észrevették, a Pentagon szerint a lakosság nincs veszélyben.
Nem támad újra a lépfene Jász-Nagykun-Szolnok megyében, nincs újabb fertőzéssel érintett állomány. Elhullás azokban az állományokban jelentkezett, amelyek már az első megbetegedések óta korlátozások alatt állnak - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal csütörtökön az MTI-vel miután a médiában ezzel ellentétes hírek is megjelentek.
A tiszafüredi lezárt legelőhöz közel eső feketeréti nádas került a hatóságok látószögébe a lépfene megbetegedések lehetséges forrásaként a járványügyi nyomozás során. A nádas környékére a hatóságok legeltetési tilalmat rendeltek el, valamint – a további megbetegedések megelőzése érdekében – az országos főállatorvos kiterjesztette a megelőző vakcinázás területét.
Újabb két embert kellett kórházba szállítani Tiszafüredről lépfene fertőzés gyanújával, így már nyolcan vannak megfigyelés alatt. Már a rendőrség is nyomoz az ügyben.
A Tisza-tó környéki turizmusban érezhető az aggodalom a tiszafüredi lépfenefertőzés miatt; Tiszafüred független polgármestere szombaton az MTI-nek arról számolt be, hogy helyi szállásadók panaszai szerint az elmúlt napokban sok vendég mondta le szobafoglalását.
Az elmúlt napokban két szarvasmarhát vágtak le illegálisan egy tiszafüredi szarvasmarha telepen. Az állatokról feltételezni lehetett, hogy betegek, de erről az állategészségügyi hatóságot nem értesítették. A NÉBIH Állat-egészségügyi Diagnosztikai Igazgatóságának vizsgálata a helyszínen még fellelhető fagyasztott húsból kimutatta a lépfene baktériumot.
Október második felében várható a helyi állategészségügyi zárlat feloldása Jászladányban, ahol szeptember közepén egy 210 darabot számláló juhállományban lépfene fertőzést mutatott ki az illetékes hatóság - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóirodája szerdán az MTI-vel.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft