"LÉZER" címkével ellátott hírek
Ám előtte azért volt néhány csavar. De, ha kattintasz, megismerheted Valnerovicz Erika, Puskel Márton (mindketten mezőberényiek), no és persze a lézeres gép (ő amerikai gyártmányú) történetét. Moziba illő sztori; valaki esetleg nem tudja Vajna András (Andrew G. Vajna) mobilszámát? Csapó!
Íme, Valnerovicz Erika, Puskel Márton (mindketten mezőberényiek), no és persze a lézeres gép (ő amerikai gyártmányú) története.
A lézerek orvos- és élettudományi célú felhasználási lehetőségeivel foglalkozik a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hétfőn kezdődött kéthetes programsorozata - mondta el a nyári egyetemről tartott sajtótájékoztatón az SZTE rektora.
Lézerkés segítségével végeztek műtétet egy tízéves kislányon az Országos Onkológiai Intézetben; a beavatkozás az első ilyen volt Magyarországon - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.
Az európai légtérben egy Cessna típusú kisrepülőgép teszteli augusztusban azt a lézerberendezést, amely képes a repülőgép útjába kerülő légörvény érzékelésére, lehetővé téve a pilóta számára, hogy kikerülje a légi turbulenciát.
Jól időzített lézer segítségével a NASA kutatói Leonardo da Vinci mestermunkájáról készült képet sugároztak el a Hold körül keringő egyik szondának.
Olasz és amerikai kutatók megállapították, hogy egyelőre a legújabb lézerrel sem lehet tökéletesen eltávolítani a tetoválásokat. A színes tintával készült minták különösen ellenállók, és a dohányosok tetoválása is ragaszkodóbb.
A hamisítás elleni küzdelmet segítheti amerikai kutatók fejlesztése, amelyben nanorészecskék és fluoreszcens tinta felhasználásával állítottak elő szabad szemmel nem látható vonalkódokat.