"LITVÁNIA" címkével ellátott hírek
Messze Litvániában követik el a legtöbb öngyilkosságot az Európai Unióban, a balti államban 100 ezer emberre 32 ilyen eset jut, míg a "sereghajtó" Görögországban és Cipruson 100 ezerből csak öt ember vet véget életének önkezével - derül ki az EU statisztikai hivatalának szerdán közzétett friss adataiból.
A litvánok fogyasztják a legtöbb, évi fejenkénti 18,2 liter alkoholt a világon, a térségek közül az európaiak járnak az élen átlag 10,3 liter alkoholfogyasztással az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által a 194 tagországról szerdán közzétett legfrissebb, 2016-os adatok szerint.
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint új migrációs útvonal van kialakulóban, amely kelet felől közelíti meg az Európai Uniót.
Már 500 forintért is lehet belépőt kapni a magyar labdarúgó-válogatott soron következő, a litvánok elleni, június 5-én sorra kerülő felkészülési mérkőzésére.
Litvánia január 1-től az euróövezet 19. tagja lett. Az erről szóló végleges döntést július 23-án hozta meg az Európai Unió szakminisztereit tömörítő tanács.
Litvánia páncélrészeket fog szállítani az ukrán fegyveres erőknek - jelentette be Petro Porosenko ukrán elnök hétfőn Kijevben, Dalia Grybauskaite litván elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján.
Litvánia példáját követve Lettország is betiltotta az orosz állami televízió műsorainak sugárzását, a lett kormányzat ugyanis úgy véli, hogy számos program elfogultan közelíti meg az ukrán válság témáját, és ez aláássa a balti állam nemzetbiztonsági érdekeit.
Litvániában is szobrot kap John Lennon. A Beatles tagjaként és szólóban is világsikert arató néhai énekesnek egy popzenéért rajongó művészpáros kíván emléket állítani.
A litván fővárosban élők hangulatát jelző "boldogság-barométert" helyeztek el a vilniusi városházán - jelentette be pénteken a város polgármestere.
Parlamenti választás kezdődött Litvániában vasárnap reggel, az előzetes felmérések szerint a baloldali ellenzék esélyes a győzelemre.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft