"LOMBIKBÉBI" címkével ellátott hírek
Kevés olyan téma van, amelyben annyira egységes lenne a magyar társadalom, mint a lombikbébi program megítélésében – derült ki a ZRI Závecz Research Intézet felméréséből. Az eredmény lényegében szöges ellentétben áll azzal, amit a keresztény alapértékekre hivatkozva mondott augusztus 20-án a győri megyéspüspök. Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke szerint a lombikprogram bűn.
Évszázados orvosi módszerrel csökkenthető a lombikbébi-eljárások száma egy új kutatás szerint.
Kétszeresére növelheti a lombikbébi-kezelések eredményességét egy Izraelben kifejlesztett módszer - közölte a Jediót Ahronót című újság honlapja, a Ynet egy nemzetközi kutatás alapján.
Az indiai nő és 79 éves férje már nem reménykedtek abban, hogy valaha is lehet gyermekük. Aztán részt vettek egy lombikbébi programban, és most megszületett a kisfiuk.
Egyre többször hallunk olyan csodáról, hogy hosszú évekig tartó sikertelen lombikkezelés után egyszer csak természetes úton érkezik meg a baba. De vajon tényleg csodáról van szó, vagy ennél sokkal egyszerűbb tudományos magyarázat áll a háttérben?
Duplájára emelnék a lombikbébi-beavatkozásra fordítható finanszírozás összegét - mondta Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
Idén húsz éve végeznek lombikbébi-kezeléseket a budapesti Semmelweis Egyetemen. 1994 óta ezerötszáz gyermek született a SOTE professzorainak segítségével - közülük kétszázat hívtak meg az évforduló alkalmából rendezett ünnepségre.
45. születésnapjára valóra válhat a színésznő régóta dédelgetett álma: a legújabb pletykák szerint anyai örömök elé néz - írja a híradó.hu.
A kínai központi televízió riporterei magukat ügyfélnek kiadva, leleplező riportot készítettek a pekingi zugintézményben. Béranyákat alkalmazó, illegális "lombikbébi" klinikára csaptak le.
Majdnem megkétszereződött a születési rendellenességek előfordulási aránya az ikerszüléseknél az 1980-as évek óta, derült ki egy nemzetközi tanulmányból, amely tizennégy európai ország adatait dolgozta fel. Az International Journal of Obstetrics and Gynaecology című folyóiratban közölt tanulmány készítői több mint 5,4 millió szülés adatait elemezték az 1984 és 2007 közötti időszakból.