"LOMBIKBÉBI" címkével ellátott hírek
Évszázados orvosi módszerrel csökkenthető a lombikbébi-eljárások száma egy új kutatás szerint.
Kétszeresére növelheti a lombikbébi-kezelések eredményességét egy Izraelben kifejlesztett módszer - közölte a Jediót Ahronót című újság honlapja, a Ynet egy nemzetközi kutatás alapján.
Az indiai nő és 79 éves férje már nem reménykedtek abban, hogy valaha is lehet gyermekük. Aztán részt vettek egy lombikbébi programban, és most megszületett a kisfiuk.
Egyre többször hallunk olyan csodáról, hogy hosszú évekig tartó sikertelen lombikkezelés után egyszer csak természetes úton érkezik meg a baba. De vajon tényleg csodáról van szó, vagy ennél sokkal egyszerűbb tudományos magyarázat áll a háttérben?
Duplájára emelnék a lombikbébi-beavatkozásra fordítható finanszírozás összegét - mondta Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
Idén húsz éve végeznek lombikbébi-kezeléseket a budapesti Semmelweis Egyetemen. 1994 óta ezerötszáz gyermek született a SOTE professzorainak segítségével - közülük kétszázat hívtak meg az évforduló alkalmából rendezett ünnepségre.
45. születésnapjára valóra válhat a színésznő régóta dédelgetett álma: a legújabb pletykák szerint anyai örömök elé néz - írja a híradó.hu.
A kínai központi televízió riporterei magukat ügyfélnek kiadva, leleplező riportot készítettek a pekingi zugintézményben. Béranyákat alkalmazó, illegális "lombikbébi" klinikára csaptak le.
Majdnem megkétszereződött a születési rendellenességek előfordulási aránya az ikerszüléseknél az 1980-as évek óta, derült ki egy nemzetközi tanulmányból, amely tizennégy európai ország adatait dolgozta fel. Az International Journal of Obstetrics and Gynaecology című folyóiratban közölt tanulmány készítői több mint 5,4 millió szülés adatait elemezték az 1984 és 2007 közötti időszakból.
Mintegy kétszeresére növelik a vérrögképződés kockázatát a lombikbébi-eljárással teherbe esett nőknél a mesterséges megtermékenyítés során használt hormonális gyógyszerek - vált ismertté egy svéd tanulmányból.